Demantiji malicioznih novinskih natpisa o Sindikalnom domu

AŽURIRANO 27.7.2014.: Unatoč poslanom demantiju odvjetničkog ureda Vesne Pavličević, portal Index.hr i dalje nastavlja s iznošenjem krivih informacija o Sindikalnom domu, na koje je novim priopćenjem reagirao predsjednik Sindikata znanosti, prof. dr. sc. Igor Radeka.

AŽURIRANO 27.7.2014.: Unatoč poslanom demantiju odvjetničkog ureda Vesne Pavličević, portal Index.hr i dalje nastavlja s iznošenjem krivih informacija o Sindikalnom domu, na koje je novim priopćenjem reagirao predsjednik Sindikata znanosti, prof. dr. sc. Igor Radeka.

U tekstu portala index.hr objavljenom 23. srpnja 2014. koji potpisuje novinar Ilko Ćimić iznosi se cijeli niz netočnih i neprovjerenih informacija, neistinitih konstrukcija i insinuacija o poslovnim odnosima Sindikata znanosti,  Sindikata hrvatskih učitelja i Sindikat gradnje d.o.o. . S obzirom na to, Sindikat znanosti i Sindikat gradnja d.o.o. su putem odvjetnika bili primorani zatražiti demanti neistinitih tvrdnji iznesenih u navedenom članku. Nevjerojatno je da autor koji se diči nagradom za istraživačkog novinara godine nije u stanju provjeriti osnovne i javno dostupne informacije poput uvida u katastar, zemljišne knjige, internet stranice Ministarstva pravosuđa, kao ni internet stranice Sindikata znanosti, na kojima je objavljen financijski izvještaj o poslovnom prostoru.

Nažalost, ove neistinite informacije bez ikakve provjere je prenio i Večernji list u izdanju od 25.7., u tekstu Ede Jurkovića. Na neistinite informacije navedene u tom članku zajednički su reagirali i u demantiju opovrgnuli predsjednik Sindikata znanosti, prof. dr. sc. Igor Radeka i predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja, Sanja Šprem. Ovakav način plasiranja neprovjerenih tekstova ukazuje na žalosno stanje hrvatskih medija i nastavak orkestrirane kampanje protiv sindikata, čak i u projektima koji su dokazano uspješni i bez mrlje. Nažalost, ovo je još jedan dokaz da što je organizacija uspješnija, to je veći predmet napada dijela medija koji obavljaju prljave poslove za vlast i kapital.

Demanti teksta Ilka Ćimića objavljen je na stranicama portala index.hr, a ovdje ga prenosimo u cijelosti:

ribic-demanti-stranica1ribic-demanti-stranica2


Ključne riječi:

demanti, index.hr, napadi na sindikat, SHU, sindikalni dom, sindikat gradnja, večernji list

Vezane vijesti

Prednosti članstva