Odobrene isplate pomoći članovima stradalima u potresu

Upravno vijeće je 5. lipnja potvrdilo zaključke Komisije za dodjelu pomoći o kriterijima i iznosima pomoći iz sredstava Fonda solidarnosti

5. lipnja 2020.

Tajništvo je 15. travnja 2020. godine uputilo poziv članovima Sindikata s prebivalištem na području Grada Zagreba ili drugim područjima koja su pogođena potresom 22. ožujka 2020. godine, a kojima je uslijed potresa nastala veća šteta, da se jave kako bi im Sindikat pomogao iz sredstava Fonda solidarnosti, osnovanog upravo za potpore i pomoći članovima kod izvanrednih nesretnih okolnosti kao što je proglašenje elementarne nepogode uzrokovane potresom, sukladno odredbi članka 9. Pravilnika o fondu solidarnosti.

Temeljem pristiglih molbi do 28. svibnja 2020. godine, formirana je lista članova koji ostvaruju pravo na pomoć te je o tome sačinjen zapisnik, dostupan u prilogu. Prijavljena oštećenja razvrstana su u tri kategorije sukladno težini oštećenja, a predloženi iznosi za isplatu jednokratnih pomoći članovima su:

  • 6.000 kn za prvu kategoriju – najteže pogođene potresom,
  • 4.000 kn za drugu kategoriju – srednje teška oštećenja te
  • 2.000 kn članovima koji imaju manja oštećenja uzrokovana potresom.

Nadalje, predložena je i isplata dodatnih 1.000 kn članovima koji se nalaze u prvoj kategoriji – najteže pogođeni potresom, a ujedno su i socijalno ugroženi članovi.

Upravno vijeće je 5. lipnja potvrdilo zaključke Komisije za dodjelu pomoći iz sredstava fonda solidarnosti, čime su oni postali važeći.


Ključne riječi:

financijska pomoć, fond solidarnosti, potres

Vezane vijesti

Prednosti članstva