Sindikat pomaže članovima pogođenima potresom

Pomoć iz Fonda solidarnosti bit će dostupna u razmjerima sukladnima onima nakon zagrebačkog potresa u ožujku

30. prosinca 2020.

Sindikat suosjeća sa svima koji su posljednjih dana pogođeni teškim posljedicama potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji. Teško je bilo zamisliti gori kraj ove, ionako vrlo teške godine.

Ono najmanje što Sindikat u ovom trenutku može učiniti je biti solidaran.

Stoga svi pogođeni članovi mogu računati na pomoć Sindikata. Kao i u ožujku ove godine, nakon potresa u Zagrebu, pružit ćemo pomoć putem Fonda solidarnosti i trudit ćemo se da ona ne bude ništa manja nego što je bila u ožujku, a koja je bila dobro pozdravljena među našim članovima. Oko detalja za isplatu pomoći informirat ćemo vas u narednim danima.

Prema informacijama kojima raspolažemo, nitko od naših članova nije fizički nastradao, ali mnogi imaju veliku materijalnu štetu. Također, zgrade Metalurškog fakulteta u Sisku te Učiteljskog fakulteta u Petrinji snažno su oštećene i nisu za upotrebu.

S obzirom na to da su posljedice potresa dovele do situacije koja se može okarakterizirati kao humanitarna katastrofa, Sindikat će sudjelovati u svim oblicima pomoći ugroženim građanima, sukladno svojim potencijalima.


Ključne riječi:

financijska pomoć, fond solidarnosti, potres

Vezane vijesti

Prednosti članstva