Izjašnjavanje o zadovoljstvu novim sustavom plaća

kliknite ovdje!

Ukidaju se pomoći za oboljele od COVID-19

Malo vijeće je zaključilo kako su isplate pomoći za oboljele od Covid-19 ispunile svoju svrhu te pomogle članovima u najtežem periodu epidemije. Od 13. listopada 2021. iste se ukidaju

13. listopada 2021.

Sindikat prestaje isplaćivati pomoći oboljelima od Covid-19. One će se isplatiti prema dosadašnjim pravilima još samo za članove koji su oboljeli u periodu do 13. listopada 2021. i podnijeli pravovaljane zahtjeve do 1. studenog 2021.

Odluku o prestanku isplate ove pomoći donijelo je Malo vijeće Sindikata temeljem sljedećih okolnosti:

  • cjepivo je trenutno dostupno svim građanima RH;
  • javno dostupne informacije pokazuju kako cjepivo u velikoj mjeri prevenira obolijevanje i teže simptome;
  • trenutna epidemiološka pravila znatno reduciraju potrebu za provođenjem izolacije i samoizolacije kod cijepljenih osoba, čime se značajno umanjuju i negativne posljedice po njihova primanja.

Imajući na umu sve navedeno, kao i činjenicu da je Sindikat isplatio ove pomoći za 786 naših članova, Malo vijeće je zaključilo kako je ovom mjerom Sindikat ublažio posljedice oboljenja članova u najtežem periodu epidemije te ispunio svrhu s kojom je odluka o isplati ovih pomoći i donesena.

Za posebno teške slučajeve oboljenja, članovima će ubuduće biti na raspolaganju Fond Solidarnosti. Više informacija o Fondu solidarnosti možete pronaći ovdje.

Odluka o prestanku isplate pomoći za COVID-19


Ključne riječi:

COVID-19, povoljnosti za članove

Prednosti članstva