Pomoć članovima oboljelima od COVID-19

Sindikat omogućuje isplatu jednokratne pomoći svim članovima koji su do sada oboljeli od Covida-19 te onima koji će oboljeti u iznosima od 750, 1.000, 1.500 i 2.500 kn

Sindikat omogućuje isplatu jednokratne pomoći svim članovima koji su do sada oboljeli od Covida-19 te onima koji će oboljeti u iznosima od 750, 1.000, 1.500 i 2.500 kn:

  1. U slučaju oboljenja u iznosu od 750 kn (dokaz o oboljenju je pozitivan nalaz brisa na Covid-19 ili potvrda liječnika obiteljske medicine o oboljenju)
  2. U slučaju oboljenja i bolovanja u iznosu od 1.000 kn (uz pozitivan nalaz brisa ili potvrdu liječnika potrebno je priložiti platnu listu iz koje je vidljivo da je korišteno bolovanje)
  3. U slučaju bolničkog liječenja od Covid-19 u iznosu od 1.500 kn (uz prilog otpusnog pisma)
  4. U slučaju težeg oblika bolesti i bolničkog liječenja (respirator) u iznosu od 2.500 kn (uz prilog otpusnog pisma).

Pravo na pomoć imaju svi članovi koji su i u trenutku oboljenja i u trenutku podnošenja zahtjeva bili aktivni članovi Sindikata.

Za ostvarivanje prava na pomoć potrebno je ispuniti obrazac molbe:

Molba – COVID-19

Uz obrazac se obavezno dostavljaju i gore navedeni prilozi koji su nužni kako bismo mogli odrediti iznos jednokratne pomoći. Popunjeni obrazac molbe i popratnu dokumentaciju članovi trebaju dostaviti skenirano Tajništvu Sindikata na e-mail covid-19@nsz.hr, a original zahtjeva i kopiju dokumenta koji prilažu dostaviti naknadno poštom, ili osobno kada će to prema epidemiološkoj situaciji biti moguće.

Svi članovi koji ostvare pravo na ovu naknadu ne mogu ostvariti pravo i na isplatu iz Fonda solidarnosti po osnovi oboljenja od Covid-19.

Odluka o financijskoj pomoći članovima Sindikata oboljelima od COVID-19


Ključne riječi:

COVID-19, pomoć, povoljnosti za članove

Prednosti članstva