Izjašnjavanje o zadovoljstvu novim sustavom plaća

kliknite ovdje!

Posjet CERN-u i EXPO-u 2015 u Milanu

Ponovo Vas podsjećamo na atraktivno putovanje u CERN, u organizaciji Sindikata i putničke agencije Griffin travel. S obzirom na vrlo kratko vrijeme koje nam je preostalo za prijave, pozivamo članove da se što prije odazovu te da pozovu i svoje kolege i kolegice sa ustanove, koji se također mogu prijaviti na izlet!

Ponovo Vas podsjećamo na atraktivno putovanje u CERN, u organizaciji Sindikata i putničke agencije Griffin travel.
S obzirom na vrlo kratko vrijeme koje nam je preostalo za prijave, pozivamo članove da se što prije odazovu te da pozovu i svoje kolege i kolegice sa ustanove, koji se također mogu prijaviti na izlet!

Cijena aranžmana za članove Sindikata je iznimno povoljna i iznosi 2.060 kn, a za članove obitelji i sve ostale nečlanove redovna cijena je 2.570 kn.

Nakon što smo u ožujku u sklopu obilježavanja 25. obljetnice osnivanja Sindikata uspješno organizirali prvo putovanje u CERN, za koje smo dobili cijeli niz pohvalnih komentara od sudionika (neke od tih komentara možete pročitati niže u tekstu) a isto tako i zbog iznimno velikog interesa, nudimo vam:   

novi termin četverodnevnog putovanja u posjet toj uvaženoj istraživačkoj instituciji, u periodu od 21. do 24. lipnja 2015.!

Novo putovanje ima ponešto izmijenjeni program u odnosu na prošli aranžman, no i dalje pod izrazito povoljnim uvjetima. Sudionici će uz posjet CERN-u imati priliku posjetiti milanski EXPO 2015, Palaču UN-a u Ženevi te poslovne urede Microsofta u europskoj verziji Silicijske doline u Zürichu. Osim navedenog, dogovoren je i posjet muzeju Astronomskog opservatorija Brera pored Milana, kojeg je 1765. g. utemeljio Ruđer Bošković.

Detaljni program putovanja dostupan je ovdje.

Molimo vas da čim prije obavijestite sve članove i nečlanove na vašoj ustanovi, te da nam najkasnije do petka, 29. svibnja 2015. do kraja radnog dana dostavite popis zainteresiranih osoba s ustanove koji žele ići na putovanje.
U slučaju da ne uspijemo prikupiti dovoljan broj putnika ni nakon ovog termina, putovanje će nažalost biti otkazano.

Uvjeti plaćanja:

  • Akontacija u visini od 500 kn uplaćuje se prilikom rezervacije, a najkasnije do 29.5.2015. na žiro račun agencije Griffin travel: HR9724020061140237550.
  • Ostatak iznosa plativ je putem općih uplatnica ili internet bankarstvom na žiro račun agencije najkasnije do 10.6.2015.
  • Izražena cijena je osnovna cijena s već uključenih 5% popusta za gotovinske uplate direktno u Agenciji ili na žiro račun Agencije. Za sve ostale oblike plaćanja ne vrijedi uključen gotovinski popust.
  • Ostali oblici plaćanja: Diners do 6 rata, American do 6 rata, Master card ili VISA jednokratno.

Za sve zainteresirane za putovanje izvan Zagreba (Split, Rijeka, Osijek, Dubrovnik), organizirat će se prijevoz od strane Agencije, o čemu ćete biti obaviješteni.

Agencija predviđa smještaj u sljedećim hotelima:

Molimo sve prijavljene da se izjasne oko opcionalnih dijelova putovanja poput posjeta EXPO-u i Palači UN-a za koje je ulaznice potrebno kupiti posebno.

Ukoliko podružnice ili ovlaštene osobe sa ustanova prepoznaju profesionalni interes u ovom putovanju, oni također mogu participirati u troškovima puta.

Molimo da se za sve dodatne informacije obratite u Tajništvo sindikata ili u Agenciju na broj telefona 01/3734–715.

Komentari naših članova koji su u ožujku putovali u CERN:

Poštovani, Dopustite prije svega da se osobno zahvalim za organizaciju puta u CERN koju je naš Sindikat omogućio svojim članovima povodom 25 obljetnice.
Cijela organizacija odrađena je vrlo profesionalno i sve je proteklo u najboljem redu.

  • Prof. dr. sc. Sanja Ercegović Ražić

Unaprijed Vam zahvaljujem na pomoći oko kontakta i još jednom čestitam na sjajno organiziranom izletu! Atmosfera je bila odlična i sama grupa je bila jako složna!

  • Prof. dr. sc. Vesna Tomašić

Odlična organizacija odrađena vrhunski profesionalno od strane Sindikata i Agencije. Prijevoz, smještaj, vodiči… sve je bilo odlično!

  • Prof. dr. sc. Višnja Besendorfer

Informacije o destinaciji:

CERN (Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire) je slavni istraživački institut u Švicarskoj čije je osnovno područje djelovanja istraživanje fundamentalnih čestica od kojih je sastavljen svemir. CERN je 1954. godine osnovalo Europsko vijeće za nuklearna istraživanja, a nalazi se na francusko-švicarskoj granici, zapadno od Ženeve. 21 europska država je članica CERN-a, a s dodatnih 38 zemalja, među kojima je i Hrvatska, CERN surađuje na temelju ugovora o suradnji. U CERN-u je zaposleno oko 2 500 ljudi, a oko 800 znanstvenika iz 580 institucija koristi se njegovim kapacitetima za svoja istraživanja.

Najpoznatiji projekt CERN-a je LHC (Veliki hadronski sudarivač, eng. Large Hadron Collider) akcelerator čestica, podzemni prsten opsega preko 26 kilometara u kojem se visokoenergetski snopovi čestica putem izuzetno jakih magnetskih polja ubrzavaju gotovo do brzine svjetlosti i zatim međusobno sudaraju, pritom generirajući nove fundamentalne čestice. LHC je počeo s radom u kolovozu 2008. godine, a najveće otkriće dosad mu je potvrda postojanja Higgsovog bozona, tzv. “Božje čestice”.


Ključne riječi:

CERN, EXPO 2015, Microsoft, znanstveni turizam

Vezane vijesti

Prednosti članstva