Putevima Galilea i posjet znanstveno-tehnologijskom parku VEGA

Još jednom vas obavještavamo o atraktivnom putovanju u Italiju s tematikom Putevima Galilea, u terminu 15.5.2015. – 17.5.2015. godine, po iznimno povoljnim uvjetima. Cijena za članove Sindikata iznosi 1.630,00 HRK po osobi, što uključuje i paket ulaznica za Park VEGA, Palaču Bo u Padovi, muzej Galileo u Firenzi i Kosi toranj u Pisi, vrijednosti oko 300 kuna. Rok za prijavu produžen je do petka, 17. travnja.

AŽURIRANO 28.4.2015: Zbog nedovoljnog broja prijavljenih, putovanje Putevima Galilea u terminu 15. – 17- svibnja se otkazuje. Svi članovi koji su uplatili akontaciju dobit će povrat uplaćenih sredstava. O detaljima će vas obavijestiti direktno Agencija.


U sklopu obilježavanja 25. obljetnice osnivanja Sindikata, kao posebnu pogodnost za sve vas, u suradnji s agencijom Griffin travel organizirali smo trodnevno tematsko putovanje Putevima Galilea uz posjet znanstveno-tehnologijskom parku VEGA u Veneciji. U okviru putovanja imat ćete priliku razgledati istraživački centar u pratnji vodiča na engleskom jeziku te saznati nešto više o nanotehnologiji kroz posjet laboratorijima u okviru parka VEGA, o zaštiti okoliša i inovacijama u tehnologiji, a posebice u 3D ispisima. Daljnje putovanje vodit će nas Putevima Galilea preko Padove i Bologne, pa sve do Firenze i Pise gdje je Galileo izveo svoj poznati gravitacijski eksperiment kojim je želio dokazati da brzina spuštanja tijela može biti neovisna o njegovoj masi. U okviru znanstvene revolucije, Galileo je odigrao značajnu ulogu u razvoju moderne znanosti. Unaprijedio je teleskopski instrumentarij i sustavno promatrao nebo, što je za posljedicu imalo otkriće i analizu Jupiterovih satelita, Sunčevih pjega, Mjesečevih kratera i Mliječne staze. Drugi veliki Galilejev doprinos je pozitivan nastavak istraživanja Kopernikovog heliocentričnog sustava, naročito otkrićem Venerinih mijena.Istraživao je također zakonitosti gibanja tijela, zakon gravitacije i začeo ideju principa relativnosti.

Putevima Galilea krenut ćemo u petak, 15. 5. 2015., a povratak u Zagreb predviđen je 17.5.2015. u kasnim večernjim satima. Putovanje je organizirano po iznimno povoljnim uvjetima i sa specifičnim programom. Cijena putovanja za članove Sindikata iznosi 1.630,00 HRK, a za sve ostale zainteresirane putnike cijena je 2.120,00 HRK. Članovi Sindikata i članovi njihove uže obitelji imaju prednost pri prijavi u odnosu na druge prijavljene.

Napominjemo da je u cijenu uključen i paket ulaznica za posjet VEGA parku, Palači Bo u Padovi, Muzeju Galileo u Firenzi i Kosom tornju u Pisi, ukupne vrijednosti oko 300 kuna, što ovaj aranžman čini posebno povoljnim.

S obzirom na mali broj prijava, produžili smo rok prijave te vas molimo da nam najkasnije do petka, 17. travnja 2015. do kraja radnog dana dostavite popis zainteresiranih osoba s ustanove koji žele ići na putovanje. U slučaju da ne uspijemo prikupiti dovoljan broj putnika, nažalost ćemo morati otkazati navedeno putovanje.

Za sve zainteresirane za putovanje izvan Zagreba (Split, Rijeka, Osijek), biti će organiziran prijevoz od strane Agencije, o čemu ćete biti obaviješteni.

Uvjeti plaćanja:

• Akontacija u visini od 500 kn uplaćuje se prilikom rezervacije, a najkasnije do 17.4.2015. na žiro račun agencije Griffin travel: HR9724020061140237550.

• Ostatak iznosa plativ je putem općih uplatnica ili internet bankarstvom na žiro račun agencije najkasnije do 2.5.2015.

• Izražena cijena je osnovna cijena s već uključenih 5% popusta za gotovinske uplate direktno u Agenciji ili na žiro račun Agencije. Za sve ostale oblike plaćanja ne vrijedi uključen gotovinski popust.

• Ostali oblici plaćanja: Diners do 6 rata, American do 6 rata, Master card ili VISA jednokratno.

Ukoliko podružnice ili ovlaštene osobe sa ustanova prepoznaju profesionalni interes u putovanju u Italiju, oni također mogu participirati u troškovima puta.

Molimo da se za sve dodatne informacije obratite u Tajništvo sindikata ili u agenciju na broj telefona 01/3734–715.

DETALJNI PROGRAM PUTOVANJA


Ključne riječi:

Galileo Galilei, znanstveni turizam

Prednosti članstva