Put u CERN, uz posjete Veroni i Milanu, 19.9. – 22.9.2015.

U sklopu obilježavanja 25. obljetnice osnivanja Sindikata, u mogućnosti smo ponuditi vam novi termin četverodnevnog putovanja u švicarski CERN uz uključene posjete gradovima Milanu i Veroni. Aranžman je dostupan svim zaposlenicima, a članovi Sindikata ostvaruju značajan popust.

U sklopu obilježavanja 25. obljetnice osnivanja Sindikata, obavještavamo vas kako smo vam u mogućnosti ponuditi novi termin četverodnevnog putovanja u švicarski CERN, u periodu od 19. rujna do 22. rujna 2015. godine, po iznimno povoljnim uvjetima. Detaljni program putovanja koji uključuje i posjet gradovima Milanu i Veroni možete preuzeti ovdje.

Cijena putovanja za članove Sindikata iznosi 1.970 kn, a za sve ostale zainteresirane putnike (članove obitelji i nečlanove Sindikata) cijena je 2.480 kn. Razliku u cijeni putovanja za članove podmiruje Sindikat. Članovi Sindikata i članovi njihove uže obitelji imaju prednost pri prijavi u odnosu na druge nečlanove.

Ukoliko ste zainteresirani, molimo vas da se čim prije javite sindikalnom povjereniku na vašoj ustanovi, koji će nam najkasnije do ponedjeljka, 17. kolovoza 2015. do kraja radnog dana dostaviti popis zainteresiranih osoba s ustanove koji žele ići na putovanje. U slučaju da ne uspijemo prikupiti dovoljan broj putnika, putovanje će biti otkazano.

Za sve zainteresirane za putovanje izvan Zagreba (Split, Rijeka, Osijek, Dubrovnik), organizirat će se prijevoz od strane Agencije, o čemu ćete biti obaviješteni.

Uvjeti plaćanja:
• Akontacija u visini od 500 kn uplaćuje se prilikom rezervacije, a najkasnije do 20.8.2015. na žiro račun agencije Griffin travel: HR9724020061140237550.
• Ostatak iznosa plativ je putem općih uplatnica ili internet bankarstvom na žiro račun agencije najkasnije do 5.9.2015.
• Izražena cijena je osnovna cijena s već uključenih 5% popusta za gotovinske uplate direktno u Agenciji ili na žiro račun Agencije. Za sve ostale oblike plaćanja ne vrijedi uključen gotovinski popust.
• Ostali oblici plaćanja: Diners do 6 rata, American do 6 rata, Master card ili VISA jednokratno.

Ukoliko podružnice ili ovlaštene osobe sa ustanova prepoznaju profesionalni interes u ovom putovanju, oni također mogu participirati u troškovima puta.

Molimo da se za sve dodatne informacije obratite u Tajništvo sindikata ili u Agenciju na broj telefona 01/3734–715.

Komentari naših članova koji su u ožujku putovali u CERN:

Poštovani, Dopustite prije svega da se osobno zahvalim za organizaciju puta u CERN koju je naš Sindikat omogućio svojim članovima povodom 25 obljetnice.
Cijela organizacija odrađena je vrlo profesionalno i sve je proteklo u najboljem redu.

  • Prof. dr. sc. Sanja Ercegović Ražić

Unaprijed Vam zahvaljujem na pomoći oko kontakta i još jednom čestitam na sjajno organiziranom izletu! Atmosfera je bila odlična i sama grupa je bila jako složna!

  • Prof. dr. sc. Vesna Tomašić

Odlična organizacija odrađena vrhunski profesionalno od strane Sindikata i Agencije. Prijevoz, smještaj, vodiči… sve je bilo odlično!

  • Prof. dr. sc. Višnja Besendorfer

Informacije o destinaciji:

CERN (Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire) je slavni istraživački institut u Švicarskoj čije je osnovno područje djelovanja istraživanje fundamentalnih čestica od kojih je sastavljen svemir. CERN je 1954. godine osnovalo Europsko vijeće za nuklearna istraživanja, a nalazi se na francusko-švicarskoj granici, zapadno od Ženeve. 21 europska država je članica CERN-a, a s dodatnih 38 zemalja, među kojima je i Hrvatska, CERN surađuje na temelju ugovora o suradnji. U CERN-u je zaposleno oko 2 500 ljudi, a oko 800 znanstvenika iz 580 institucija koristi se njegovim kapacitetima za svoja istraživanja.

Najpoznatiji projekt CERN-a je LHC (Veliki hadronski sudarivač, eng. Large Hadron Collider) akcelerator čestica, podzemni prsten opsega preko 26 kilometara u kojem se visokoenergetski snopovi čestica putem izuzetno jakih magnetskih polja ubrzavaju gotovo do brzine svjetlosti i zatim međusobno sudaraju, pritom generirajući nove fundamentalne čestice. LHC je počeo s radom u kolovozu 2008. godine, a najveće otkriće dosad mu je potvrda postojanja Higgsovog bozona, tzv. “Božje čestice”.


Ključne riječi:

CERN, Griffin travel, povoljnosti za članove, znanstveni turizam

Prednosti članstva