Izjašnjavanje o zadovoljstvu novim sustavom plaća

kliknite ovdje!

Znanstveni turizam – četverodnevno putovanje u CERN

CERN je slavni istraživački institut u Švicarskoj čije je osnovno područje djelovanja istraživanje fundamentalnih čestica od kojih je sastavljen svemir. Putovanje u posjet CERN-u održat će se u terminu 16.3.2015.-19.3.2015. godine, po iznimno povoljnim uvjetima i sa specifičnim programom koji nije uobičajen na tržištu. Cijena za članove Sindikata iznosi 2000 kn po osobi.

U sklopu obilježavanja 25. obljetnice osnivanja Sindikata, kao posebnu pogodnost za sve vas, u suradnji s agencijom Griffin travel organizirali smo četverodnevno putovanje u CERN (Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire), slavni istraživački institut u Švicarskoj čije je osnovno područje djelovanja istraživanje fundamentalnih čestica od kojih je sastavljen svemir. CERN je 1954. godine osnovalo Europsko vijeće za nuklearna istraživanja, a nalazi se na francusko-švicarskoj granici, zapadno od Ženeve. 21 europska država je članica CERN-a, a s dodatnih 38 zemalja, među kojima je i Hrvatska, CERN surađuje na temelju ugovora o suradnji. U CERN-u je zaposleno oko 2 500 ljudi, a oko 800 znanstvenika iz 580 institucija koristi se njegovim kapacitetima za svoja istraživanja.

Najpoznatiji projekt CERN-a je LHC (Veliki hadronski sudarivač, eng. Large Hadron Collider) akcelerator čestica, podzemni prsten opsega preko 26 kilometara u kojem se visokoenergetski snopovi čestica putem izuzetno jakih magnetskih polja ubrzavaju gotovo do brzine svjetlosti i zatim međusobno sudaraju, pritom generirajući nove fundamentalne čestice. LHC je počeo s radom u kolovozu 2008. godine, a najveće otkriće dosad mu je potvrda postojanja Higgsovog bozona, tzv. “Božje čestice”.

Putovanje u posjet CERN-u održat će se u terminu 16.3.2015.-19.3.2015. godine, po iznimno povoljnim uvjetima i sa specifičnim programom koji nije uobičajen na tržištu. Detaljni program putovanja pogledajte ovdje. Cijena putovanja za članove Sindikata iznosi 2.000 kn, a za sve ostale zainteresirane putnike cijena je 2.360 kn. Članovi Sindikata i članovi njihove uže obitelji imaju prednost pri prijavi u odnosu na druge nečlanove.

Molimo vas da čim prije obavijestite sve članove na vašoj ustanovi, te da nam najkasnije do ponedjeljka, 23. veljače 2015. do kraja radnog dana dostavite popis zainteresiranih osoba s ustanove koji žele ići na putovanje.

Za sve zainteresirane za putovanje izvan Zagreba, biti će organiziran prijevoz od strane Agencije, o čemu ćete biti obaviješteni.

Uvjeti plaćanja:

  • Akontacija u visini od 500 kn uplaćuje se prilikom rezervacije, a najkasnije do 24.2.2015. na žiro račun agencije Griffin travel: HR9724020061140237550.
  • Ostatak iznosa plativ je putem općih uplatnica ili internet bankarstvom na žiro račun agencije najkasnije do 2.3.2015.
  • Izražena cijena je osnovna cijena s već uključenih 5% popusta za obročne gotovinske uplate direktno u Agenciji ili na žiro račun Agencije do 1.3.2015. Za sve ostale oblike plaćanje ne vrijedi uključen gotovinski popust (Diners na 5 rata, Master card ili VISA).

Ukoliko podružnice ili ovlaštene osobe sa ustanova prepoznaju profesionalni interes u putovanju u CERN, oni također mogu participirati u troškovima puta.

U slučaju velikog interesa članova, u planu je organizacija dodatnih termina za putovanja.

Molimo da se za sve dodatne informacije obratite u Tajništvo Sindikata.


Ključne riječi:

CERN, povoljnosti za članove, znanstveni turizam

Prednosti članstva