Put u CERN, uz posjete Veroni i Milanu, 4.11. – 7.11.2017.

PRODULJEN ROK ZA PRIJAVE! U mogućnosti smo ponuditi vam novi termin četverodnevnog putovanja u švicarski CERN, u organizaciji agencije Orca travel, u periodu od 4. studenog do 7. studenog 2017. godine, po iznimno povoljnim uvjetima (500 kuna subvencije za članove Sindikata). Detaljni program putovanja dostupan je u sklopu teksta.

5. rujna 2017.

U mogućnosti smo ponuditi vam novi termin četverodnevnog putovanja u švicarski CERN, u organizaciji agencije Orca travel, u periodu od 4. studenog do 7. studenog 2017. godine, po iznimno povoljnim uvjetima. Detaljni program putovanja koji uključuje i posjet gradovima Milanu i Veroni možete preuzeti ovdje.

Cijena putovanja za članove Sindikata iznosi 1.990 kn, a za sve ostale zainteresirane putnike cijena je 2.490 kn. Razliku u cijeni putovanja za članove podmiruje Sindikat.

Ukoliko ste zainteresirani, molimo vas da se čim prije javite direktno u turističku agenciju Orca travel putem maila info@orca-travel.com. Prilikom prijave obavezno treba navesti i broj članske iskaznice Sindikata. Akontaciju u visini od 500 kn potrebno je uplatiti prilikom rezervacije, a najkasnije do 25.9.2017.

Uvjeti plaćanja:

  • Akontacija u visini od 500 kn uplaćuje se prilikom rezervacije, a najkasnije do 25.9.2017. na žiro račun agencije Orca travel: HR282402006100759113.
  • Ostatak iznosa plativ je putem općih uplatnica na žiro račun agencije najkasnije do 15.10.2017.
  • Izražena cijena je osnovna cijena s već uključenih 5% popusta za gotovinske uplate direktno u Agenciji ili na žiro račun Agencije. Za sve ostale oblike plaćanja ne vrijedi uključen gotovinski popust.

Ukoliko podružnice ili ovlaštene osobe sa ustanova prepoznaju profesionalni interes u ovom putovanju, oni također mogu participirati u troškovima puta.

Molimo da se za sve dodatne informacije obratite u Agenciju na broj telefona 095 731 9588 ili na mail info@orca-travel.com.

 

Komentari naših članova koji su u ožujku 2015. putovali u CERN:

Poštovani, Dopustite prije svega da se osobno zahvalim za organizaciju puta u CERN koju je naš Sindikat omogućio svojim članovima povodom 25 obljetnice.
Cijela organizacija odrađena je vrlo profesionalno i sve je proteklo u najboljem redu.

  • Prof. dr. sc. Sanja Ercegović Ražić

Unaprijed Vam zahvaljujem na pomoći oko kontakta i još jednom čestitam na sjajno organiziranom izletu! Atmosfera je bila odlična i sama grupa je bila jako složna!

  • Prof. dr. sc. Vesna Tomašić

Odlična organizacija odrađena vrhunski profesionalno od strane Sindikata i Agencije. Prijevoz, smještaj, vodiči… sve je bilo odlično!

  • Prof. dr. sc. Višnja Besendorfer

Informacije o destinaciji:

CERN (Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire) je slavni istraživački institut u Švicarskoj čije je osnovno područje djelovanja istraživanje fundamentalnih čestica od kojih je sastavljen svemir. CERN je 1954. godine osnovalo Europsko vijeće za nuklearna istraživanja, a nalazi se na francusko-švicarskoj granici, zapadno od Ženeve. 21 europska država je članica CERN-a, a s dodatnih 38 zemalja, među kojima je i Hrvatska, CERN surađuje na temelju ugovora o suradnji. U CERN-u je zaposleno oko 2 500 ljudi, a oko 800 znanstvenika iz 580 institucija koristi se njegovim kapacitetima za svoja istraživanja.

Najpoznatiji projekt CERN-a je LHC (Veliki hadronski sudarivač, eng. Large Hadron Collider) akcelerator čestica, podzemni prsten opsega preko 26 kilometara u kojem se visokoenergetski snopovi čestica putem izuzetno jakih magnetskih polja ubrzavaju gotovo do brzine svjetlosti i zatim međusobno sudaraju, pritom generirajući nove fundamentalne čestice. LHC je počeo s radom u kolovozu 2008. godine, a najveće otkriće dosad mu je potvrda postojanja Higgsovog bozona, tzv. “Božje čestice”.


Ključne riječi:

CERN, povoljnosti za članove

Prednosti članstva