Izjašnjavanje o zadovoljstvu novim sustavom plaća

kliknite ovdje!

Održan sastanak o problemima javnih znanstvenih instituta

U srijedu, 31. siječnja u Sindikatu znanosti je održan sastanak sindikalnih povjerenika svih javnih znanstvenih instituta u RH, na kojem je bilo riječi o aktualnoj politici zapošljavanja na institutima, mogućnostima strukturiranja odnosno normiranja radnog vremena na javnim znanstvenim institutima, postupku njihova restrukturiranja te o ostalim pitanjima.

U srijedu, 31. siječnja u Sindikatu znanosti je održan sastanak sindikalnih povjerenika svih javnih znanstvenih instituta u RH. Na sastanku je bilo riječi o aktualnoj politici zapošljavanja na institutima, mogućnostima strukturiranja odnosno normiranja radnog vremena na javnim znanstvenim institutima, postupku njihova restrukturiranja te o ostalim pitanjima.

Ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja sastanku je prisustvovao državni tajnik za znanost, dr. sc. Tome Antičić, a prisutno je bilo i nekoliko čelnih osoba znanstvenih instituta, poput ravnateljice Ekonomskog instituta, dr. sc. Maruške Vizek te novoizabranog ravnatelja Instituta Ruđer Bošković, dr. sc. Davida Smitha.

Sastanak je moderirao predsjednik Sindikata, prof. dr. sc. Igor Radeka, a sudjelovali su i predsjednik Velikog vijeća Vilim Ribić, potpredsjednik Sindikata dr. sc. Tvrtko Smital, član Velikog vijeća dr. sc. Petar Pervan te voditeljica pravne službe Sindikata Ana Petošić.

Sindikat je sastanak organizirao potaknut zabrinjavajućim stanjem na većini javnih znanstvenih instituta sa svrhom da se stanje temeljito raspravi, ne samo s aspekta konkretnih interesa zaposlenika instituta, nego i s aspekta dobrobiti instituta kao javnih i društveno odgovornih ustanova.


Ključne riječi:

instituti, normiranje radnog vremena, restrukturiranje

Vezane vijesti

Prednosti članstva