Izjašnjavanje o zadovoljstvu novim sustavom plaća

kliknite ovdje!

Nastavljeni pregovori za granski kolektivni ugovor

Na održanim sastancima je postignut značajan napredak u daljnjem usuglašavanju stajališta između dvaju pregovaračkih odbora o kompleksnoj tematici normiranja rada u znanosti i visokom obrazovanju.

Nakon kraće stanke, u ponedjeljak, 27. kolovoza te u četvrtak, 30. kolovoza održani su pregovarački sastanci predstavnika Sindikata znanosti te predstavnika Ministarstva znanosti i obrazovanja. Unatoč stanci u održavanju sastanaka, pregovarački odbor Sindikata u tom je razdoblju sustavno radio na cjelovitom rješenju jednog od najvažnijih preostalih pitanja, onog o sustavu normiranja rada u znanosti i visokom obrazovanju.

Na održanim sastancima je postignut značajan napredak u daljnjem usuglašavanju stajališta između dvaju pregovaračkih odbora o ovoj vrlo kompleksnoj tematici, u čije rješavanje je uloženo puno vremena i truda kako bi se postiglo optimalno rješenje za zaposlenike, ali sustav u cjelini. Ostalo je još nekoliko točaka oko kojih je potrebno postići suglasnost te se Sindikat nada kako bi konačan dogovor mogao biti postignut tijekom mjeseca rujna. Od preostalih važnih pitanja ističemo posebne uvjete rada oko kojih očekujemo protuprijedlog Ministarstva koji će biti prihvatljiv za obje ugovorne strane.

O svim daljnjim događanjima pravodobno ćemo vas izvijestiti.


Ključne riječi:

MZO, normiranje radnog vremena, pregovori za GKU

Vezane vijesti

Prednosti članstva