Novi kolektivni ugovor u Rijeci predstavljen povjerenicima Sindikata i članovima uprava

U Studentskom centru na sveučilišnom Kampusu te na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci održana su predstavljanja novog granskog Kolektivnog ugovora za znanost i visoko obrazovanje

U okviru šireg programa predstavljanja novog Kolektivnog ugovora za znanost i visoko obrazovanje nedavno potpisanog od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja te Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, delegacija u sastavu prof. dr. sc. Igor Radeka, predsjednik Sindikata prof. dr. sc. Petar Pervan, Vilim Ribić, glavni pregovarač i glavni tajnik Sindikata te gđa Karla Komazin, pravnica u Sindikatu, posjetili su Sveučilište u Rijeci.

Na poziv rektorice Sveučilišta prof. dr. sc. Snježane Prijić-Samaržija, prvo predstavljanje Kolektivnog ugovora je bilo namijenjeno članovima uprave Sveučilišta u Rijeci i članovima uprava sastavnica Sveučilišta koje se održalo u ponedjeljak U café-baru ”Akvarij” Studentskog centra Rijeka na kampusu Sveučilišta u Rijeci uz moderiranje prorektorice prof. dr. sc. Sanje Barić.

Nakon prezentacije Kolektivnog ugovora od strane predstavnika Sindikata predstavnici uprava Sveučilišta su postavili čitav niz pitanja a najviše njih je bilo vezano uz normiranje rada (u nastavi i znanosti) , o detaljima načina obračuna povećanog obima rada nastavnika i znanstvenika.

Više detalja o skupu možete pronaći na www.uniri.hr.

Drugi dan boravka sindikalne delegacije u Rijeci bio je posvećen komunikaciji s članovima Sindikata. Na poziv sindikalnog povjerenika, prof. dr. sc. Saše Drezgića održana je prezentacija Kolektivnog ugovora članovima Sindikata podružnice Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Kolektivni ugovor je nakon toga predstavljen i članovima Regionalnog vijeća Rijeka uz predsjedanje prof. Ines Markovčić-Šutić.

Povjerenici i članovi sindikata su sa zanimanjem pratili prezentacije koje su bile popraćene pitanjima vezanim uz gotovo sve dijelove Kolektivnog ugovora. Kao što se moglo i očekivati, povjerenici su pokazali naviše zanimanja za normiranje rada u nastavnom i znanstvenom radu, projektni i prekovremeni rad, rad za tržište.

Na marginama posjet Sveučilištu u Rijeci, Vilim Ribić je na poziv prof. Drezgića održao studentima Ekonomskog fakulteta predavanje pod naslovom „Pozicija Sindikata u kontekstu ekonomske politike“.

Pogledajte galeriju fotografija s dvodnevnog posjeta Rijeci:


Ključne riječi:

kolektivni ugovor za znanost i visoko obrazovanje, normiranje radnog vremena, Sveučilište u Rijeci

Vezane vijesti

Prednosti članstva