Matija Kroflin

Rođen 28. kolovoza 1986. u Zaboku.

Sindikalna biografija

  • Član Sindikata od 2013. godine.
Dužnosti u Sindikatu:
  • 2013.-2019.: stručni suradnik u Tajništvu Sindikata
  • 2019.-2022.: pomoćnik glavnog tajnika Sindikata
  • Od 2022.: član Velikog, Malog i Upravnog vijeća
  • Od 2023.: glavni tajnik Sindikata

Stručna i radna biografija

Završio sam Ekonomski fakultet u Zagrebu, smjer makroekonomije te sam trenutno doktorski student na istom fakultetu. Radio sam kao novinar za ekonomski časopis Banka te kao vanjski suradnik njemačke zaklade Friedrich – Ebert.

2013. zaposlio sam se u Sindikatu. Brzo sam shvatio da je Sindikat prostor mogućeg utjecaja na društvo i politiku, prostor poboljšanja svakodnevnih života ljudi i ključno mjesto kompetencije za mnoga pitanja. Zbog svega toga Sindikat i njegovi problemi uvukli su mi se pod kožu, što se vraćalo u smislu napredovanja i postepenog preuzimanja sve većih obveza i zadataka.

Posljednjih 5 godina sudionik sam svih pregovara o plaćama u javnim službama, pregovora za granski kolektivni ugovor, savjetnik Matice hrvatskih sindikata za ekonomska pitanja, sudjelujem u radu Gospodarsko – socijalnog vijeća, te sam na prijedlog svih sindikalnih središnjica član Odbora za financije i državni proračun Hrvatskog sabora.

Autor sam znanstvenog članka o nejednakostima plaća, te nekoliko stručnih članaka o nejednakostima i plaćama u Hrvatskoj, brojnih analiza i tekstova o plaćama, proračunu i drugim temama od interesa za članove objavljenih na web stranicama Sindikata i portalu Ideje.hr.

Osobno

Oženjen, podstanar, otac troje djece.

Prednosti članstva