Peticija za referendum odgađa se za 1. svibnja!

Ozren Matijašević, Vilim Ribić i Mirela Bojić, nastupajući u ime Hrvatske udruge sindikata i Matice hrvatskih sindikata, na jutrašnjoj zajedničkoj konferenciji za tisak objavili su odgodu akcije prikupljanja potpisa za ublažavanje uvjeta raspisivanja referenduma.

Ozren Matijašević, Vilim Ribić i Mirela Bojić, nastupajući u ime Hrvatske udruge sindikata i Matice hrvatskih sindikata, na jutrašnjoj zajedničkoj konferenciji za tisak objavili su odgodu akcije prikupljanja potpisa za ublažavanje uvjeta raspisivanja referenduma. Prema novom planu, akcija će se održati u proljeće, od 1. do 15. svibnja 2012.

Kao glavni razlozi za odgodu navedeni su apel Državnog izbornog povjerenstva da punktovi za prikupljanje potpisa budu minimalno 50m udaljeni od biračkih mjesta kako se ne bi u pitanje dovela regularnost referenduma o EU, nedovoljan angažman volontera za pokrivanje značajnog broja biračkih mjesta, nepovoljni vremenski uvjeti te općenito slaba informiranost građana o sadržaju, ciljevima i važnosti ove akcije.

Odgodom prikupljanja potpisa dobiva se dragocjeno vrijeme za bolju pripremu akcije i sustavno djelovanje na informiranju javnosti, prije svega neposrednim kontaktima s građanima na terenu, što je istaknuto kao znatno kvalitetniji model podizanja društvene svijesti o ovom pitanju od pisanih propagandnih materijala.

Poslušajte tonski zapis cijele konferencije:


konferencija za tisak, 20.1.2012.


Ključne riječi:

hrvatska udruga sindikata, Matica hrvatskih sindikata, peticija, sindikalni referendum

Vezane vijesti

Prednosti članstva