Matica hrvatskih sindikata slavi 30. obljetnicu svog osnutka

Prije 30 godina, u tada teškim ratnim vremenima, ostvarena je još jedna vizija demokratske, slobodne budućnosti: osnovana je Matica hrvatskih sindikata.

Prije 30 godina, u tada teškim ratnim vremenima, ostvarena je još jedna vizija demokratske, slobodne budućnosti: osnovana je Matica hrvatskih sindikata – središnjica koja je sindikatima postala čvrsti temelj za zaštitu i razvoj prava ne samo radnika, nego i svih hrvatskih građana.

27. veljače 1993. godine Maticu su osnovali Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara, Nezavisni sindikat bibliotečnih djelatnika Hrvatske, Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja, Sindikat djelatnika srednjih škola i učeničkih domova Republike Hrvatske, Sindikat hrvatskih učitelja i Sindikat radnika u djelatnosti socijalne zaštite i tada je nosila ime Matica hrvatskih sindikata javnih djelatnika.

Od samih početaka naša sindikalna središnjica ustrajala je na zaštiti i unapređenju radnih, socijalnih i sindikalnih prava i sloboda te se zalagala za poštivanje ljudskih prava i pravne države, a tim smjerom nastavljamo i danas.

Svim našim osnivačima, bivšim i sadašnjim članovima čestitamo prvih velikih 30 godina Matice hrvatskih sindikata!

 


Ključne riječi:

30 godina, čestitke, Matica hrvatskih sindikata

Prednosti članstva