Za prosvjetu jedna pravila, za Crkvu neka druga

Kad Vlada s javnim službama pregovara o povratu oduzetih sredstava u neka bolja vremena, onda o takvom modelu nema ni govora. Međutim, kad je riječ o Crkvi, očito vrijede neka druga pravila. U svakom slučaju, to se dade iščitati iz članka objavljenog na portalu Dnevnik.hr o nedavnom sastanku ministra financija Slavka Linića i kardinala Josipa […]

28. rujna 2012.

Kad Vlada s javnim službama pregovara o povratu oduzetih sredstava u neka bolja vremena, onda o takvom modelu nema ni govora. Međutim, kad je riječ o Crkvi, očito vrijede neka druga pravila. U svakom slučaju, to se dade iščitati iz članka objavljenog na portalu Dnevnik.hr o nedavnom sastanku ministra financija Slavka Linića i kardinala Josipa Bozanića. Prenosimo vam najzanimljiviji dio članka:

(…)kako neslužbeno doznajemo, radi se o sastanku na kojem je predmet razgovora bio dogovor da država iduće godine ne isplati Crkvi 250 milijuna kuna, koji joj je prema postojećem sporazumu dužna isplatiti, nego da taj iznos bude manji, a da razlika do punog iznosa ostane za isplatiti u ‘neka bolja vremena’.

Inače, takvih je dogovora između Crkve i države bilo i za vrijeme nekih bivših Vlada.

Cijeli tekst članka možete pročitati ovdje.


Ključne riječi:

crkva, Dnevnik.hr, Josip Bozanić, pregovori o plaćama, Slavko Linić

Vezane vijesti

Prednosti članstva