Pozajmice članovima Sindikata znanosti

Obavještavaju se članovi Sindikata znanosti kako su ispunjeni svi uvjeti za nastavak odobravanja i isplata pozajmica. 

Pozajmice će se u buduće isplaćivati putem KentBank d.d., a u nastavku dajemo konkretnije informacije o načinu odobravanja i isplate zajmova.

Cilj

Isključivi cilj fonda za zajmove članovima Sindikata znanosti jest financijska pomoć članovima. Svjesni smo da mnogi naši članovi pomoć često nalaze u skupim “minusima” na tekućim računima. Oni koji bolje stoje muče se sa dugotrajnom papirologijom za dobivanje nenamjenskih kredita. Ova akcija je pokušaj iznalaženja alternative za oba slučaja. Zbog ograničenih inicijalnih sredstava u fondu, svjesni smo da nismo u mogućnosti promptno zadovoljiti potrebe svih naših članova. Cilj nam je da u budućnosti možemo zajmove odobravati relativno brzo, te da možemo odobravati i veće iznose na duži rok povrata. Želja nam je bila davati zajmove beskamatno, ali bi učinak inflacije relativno brzo obezvrijedio sredstva fonda.

Vrste zajmova

Šifra   zajma Iznos (kn) Rok   otplate (mj) Kamata (%) Mjesečni   anuitet (kn) Ukupni dug   (kn) Obrada   Banke (1%) Ukupan   trošak (kn)
01 4.000 12 8,00 347,95 4.175,44 40,00 215,44
02 7.000 12 8,00 608,92 7.307,03 70,00 377,03
03 10.000 12 8,00 869,88 10.438,62 100,00 538,62

Uvjeti

  1. Punopravno članstvo u NSZVO
  2. Član ne smije imati dugovanja po prethodno isplaćenim pozajmicama
  3. Posljednja isplaćena neterećena neto plaća mora biti 2x veća od mjesečnog anuiteta
  4. Zajam se odobrava bez učešća i jamaca. Naše osiguranje su ugled i kolegijalnost člana Sindikata znanosti

Prijave

Zajmovi će se dodjeljivati prema rang listi pristigle potpune dokumentacije po načelu “tko prije”. Dokumentaciju primamo poštom i ona treba sadržavati zahtjev, ugovor i izjavu dužnika  koju svaki član može dobiti od svog povjerenika, ili ih može direktno preuzeti na linkovima u nastavku (ZAHTJEV), (UGOVOR 10.000UGOVOR 7.000UGOVOR 4.000) i (IZJAVA 10.000IZJAVA 7.000IZJAVA 4.000) te ih samostalno isprintati, zahtjev – jedan (1) primjerak, a ugovor i izjava u tri (3) primjerka. Sva tri dokumenta moraju biti uredno ispunjena i supotpisana od strane poslodavca, povjerenika ili tajnika, šefa računovodstva i korisnika zajma, inače zahtjev za pozajmicom nećemo uzeti u obzir.

Potpunu dokumentaciju šaljete poštom na adresu Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja, Ulica Florijana Andrašeca 18a, 10 000 Zagreb.

Tehnika dodjele zajmova

Prema vremenu pristizanja dokumentacije članova formirat će se rang lista. Za člana koji sa rang liste ulazi u kvotu kreditnih partija za tekući mjesec, Tajništvo će po isplati pozajmice dostaviti poštom povjereniku ili tajniku podružnice dva (2) primjerka Ugovora o zajmu i dva (2) primjerka Izjave dužnika od kojih jedan primjerak ide članu, a drugi primjerak ustanovi u računovodstvo u kojoj je član zaposlen; treći primjerak zadržava Tajništvo. Po provedbi Ugovora, članu će se na tekući račun, naveden na Ugovoru, doznačiti iznos zajma umanjen za trošak obrade (1%).

Isplate pozajmica će se izvršavati na dnevnoj bazi, do 20.-tog u mjesecu.

Povrat zajma

Zajam se vraća putem obustave uplatama na žiro račun banke s pozivom na broj naznačen u Ugovoru i Izjavi dužnika.

Apeliramo na sva računovodstva da postupaju isključivo prema administrativnoj zabrani, te da svaku zabranu zadrže u svojoj evidenciji odmah čim ju potpišu, zajedno s ugovorom. Ako se ustanovi da se neki zajam neredovito vraća ili se uopće ne vraća, smatrat ćemo odgovornim računovodstvo. Ne smije se dogoditi da korisnik sam uplaćuje rate zajma!U slučaju da na ugovoru nedostaje bilo koji element bitan za uplatu, molimo vas da nazovete Tajništvo Sindikata.

Za sve eventualne nejasnoće slobodno nas kontaktirajte.

Tajništvo Sindikata

Zadnja izmjena 26.3.2014.


  • S.B.

    Kada će se znati je li pozajmica odobrena ili nije? Više nema one liste koja je ranije bila.

Back to Top