Pozajmice članovima Sindikata znanosti – snižena kamatna stopa

OBAVIJEST O SMANJENJU KAMATNE STOPE NA SINDIKALNE POZAJMICE

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja obavještava sve svoje članove da će se na pozajmice koje Sindikat odobrava svojim članovima kao oblik financijske pomoći u buduće primjenjivati smanjena kamatna stopa u visini od 4,90% umjesto dosadašnjih 8%.
Nova kamatna stopa primjenjivat će se na sve pozajmice za koje je Sindikat znanosti zaprimio dokumentaciju nakon 20. lipnja 2015. godine, s time da će se s prvim isplatama pozajmica sa smanjenom kamatnom stopom započeti 1. srpnja 2015. godine.

Cilj

Isključivi cilj fonda za zajmove članovima Sindikata znanosti jest financijska pomoć članovima. Sindikat već godinama odobrava vrlo povoljne pozajmice svojim članovima. Mnogi naši članovi pomoć često traže u skupim “minusima” na tekućim računima ili se muče s dugotrajnom papirologijom za dobivanje nenamjenskih kredita. Sindikat je svojim pozajmicama jednim dijelom članove oslobodio ovih teškoća.

Visina pozajmica

pozamice

Uvjeti pod kojima se pozajmice odobravaju

 • Punopravno članstvo u NSZVO
 • Član ne smije imati dugovanja po prethodno isplaćenim pozajmicama
 • Visina posljednje neto plaće isplaćene prije dana podnošenja zahtjeva za pozajmicom treba biti dva puta veća od mjesečnog anuiteta

Pozajmica se odobrava bez učešća i jamaca. Naše osiguranje su ugled i kolegijalnost članova Sindikata znanosti.

Prijave

Dokumentacija kojom se traži pozajmica treba sadržavati zahtjev, ugovor, izjavu dužnika-administrativnu zabranu, presliku kartice tekućeg računa člana. Dokumente član može direktno preuzeti na linkovima u nastavku (ZAHTJEV), (UGOVOR 10.000UGOVOR 7.000UGOVOR 4.000) i (IZJAVA 10.000IZJAVA 7.000IZJAVA 4.000) te ih samostalno ispisati, zahtjev – jedan (1) primjerak, ugovor u tri (3) primjerka i izjava u tri (3) primjerka. Svi primjerci navedenih dokumenata moraju biti uredno ispunjeni i supotpisani od strane poslodavca, šefa računovodstva i korisnika pozajmice. U suprotnom zahtjev za pozajmicom neće se uzeti u obzir.

Potpuna dokumentacija se dostavlja osobno, poštom ili putem povjerenika na adresu Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja, Ulica Florijana Andrašeca 18a, 10 000 Zagreb.

Tehnika dodjele pozajmica

Pozajmice će se dodjeljivati prema rang listi pristigle potpune dokumentacije po načelu “tko prije”.

Zaprimljena dokumentacija u trenutku prispijeća u Sindikat dobiva svoju oznaku s naznakom datuma i vremena prispijeća. U slučaju da Sindikat ne raspolaže s dovoljno sredstava za isplatu svih pristiglih zahtjeva članova, sukladno trenutku prispijeća dokumentacije u Sindikat, stvara se rang lista članova koji su od Sindikata zatražili pozajmice.

Isplate pozajmica će se izvršavati sukladno prispjelim zahtjevima članova i po redoslijedu njihova prispijeća svakog dana, do 20.-tog u mjesecu, sve do ispunjenja kvote za taj mjesec, ovisno o visini raspoloživih financijskih sredstava. Isplata pozajmice se provodi isključivo i obvezno na ime i na tekući račun člana, naveden u zahtjevu za pozajmicom i to na način da se članu na njegov tekući račun doznačuju sredstva zajma umanjena za trošak obrade kredita Banke.

Po isplati pozajmice, Sindikat će u računovodstvo Ustanove u kojoj je član zaposlen poštom ili putem povjerenika dostaviti primjerak Ugovora o zajmu i Izjave dužnika – administrativne zabrane te otplatnu listu pozajmice sukladno kojoj je računovodstvo dužno provoditi obustave na plaći člana.

Ako dokumentaciju iz stavka 3. ovog članka računovodstvu ustanove dostavlja povjerenik, on je dužan Sindikatu, odmah po predaji dokumentacije, dostaviti potvrdu na kojoj je vidljivo da je dokumentacija na ustanovi zaprimljena i datum zaprimanja (preslika zahtjeva na kojoj je vidljiv urudžbeni štambilj ustanove s naznakom datuma).

Po jedan primjerak navedene dokumentacije se dostavlja članu, a jedan zadržava Sindikat.

Povrat pozajmice

Član vraća pozajmicu putem obustave na temelju dane Izjave dužnika – administrativne zabrane, uplatama na žiro račun Sindikata i s pozivom na broj partije kredita naznačen u Ugovoru o kratkoročnoj pozajmici kao i danoj administrativnoj zabrani. Član ne može sam uplaćivati mjesečne anuitete pozajmica, osim iznimno i po prethodnom odobrenju Tajništva Sindikata.

Molimo sva računovodstva da postupaju isključivo prema administrativnoj zabrani, te da svaku zabranu zadrže u svojoj evidenciji odmah čim ju potpišu, zajedno s ugovorom. U slučaju da na ugovoru nedostaje bilo koji element bitan za uplatu, molimo vas da nazovete Tajništvo Sindikata.

Detaljnije o uvjetima dodjele pozajmica možete pročitati u Pravilniku o financijskim pozajmicama.

Ove informacije možete preuzeti i u PDF formatu, a za sve eventualne nejasnoće slobodno nas kontaktirajte.

 

 


 • S.B.

  Kada će se znati je li pozajmica odobrena ili nije? Više nema one liste koja je ranije bila.

 • Kumaz Ford

  Pozdrav, ja sam Adams John, privatni zajam zajmodavac ja dati zajam za one koji su u potrebi za kredit, a oni koji žele započeti novi business.I dati osobni zajmovi, poslovne zajmove, studentski krediti, krediti i sve o poduzeću vrste kredita, u zainteresiranim stopi od 2% na dodir danas: adamsjohnloanfirm@hotmail.com

 • Ihende Abraham

  а ли сте икад приметили ознаке „Google огласи“, „Спонзорисани линкови“ или икону „Избор огласа“
  док сте прегледали веб, користили апликацију или гледали видео?
  Оглашавачи могу да користе Google AdWords или Google-ову DoubleClick
  платформу за огласе да би приказивали огласе попут ових. Поред тога што
  ће вам се приказивати огласи на основу врста сајтова и апликација које
  посећујете, можда ћете видети и огласе засноване на интересовањима и још
  много тога.

 • Apolo Fera

  U potrazi za kredit da oživi svoje aktivnosti (zeljka.baletic@gmail.com)

  Mi smo u mogucnosti napraviti kredita prema iznosu vam je potrebno i uz uvjete koji ce olakšati život.

  Nudimo kredite kratki i dugorocno sa vrlo pristupacnim otplate vrijeme, ugovori o zajmu poceti od 5000 EUR 900 000 eura.

  Takoder želimo vam reci da djelujemo i u financiranju (pouzdani) projekata. Ste registrirani, banka zabranjen i imate uslugu banke ili bolje imate projekt i potrebu financiranja, loše kreditne datoteke ili je trebao novac da plati racune, fond za ulaganje u kompanije.

  Onda ne ustrucavajte se kontaktirati nas. E-mail: zeljka.baletic@gmail.com

  whatsApp: +22994790120

 • Apolo Fera

  Biti pouzdan i bez rizika kredita (zeljka.baletic@gmail.com)

  KAKO BI SE RAZBITI ZASTOJA SIROMAŠTVA ILI RIJEŠITI SVOJE PROBLEME I ZABRINUTOSTI VAŽNO JE NOVAC ALI BEZ OBZIRA NA ŠTO.

  JA SAM SPREMAN ZA ODOBRAVANJE FINANCIJSKIH KREDITA SVI ŽELE IMATI SREDSTVA ZA PODMIRENJE DUGOVA.

  Pridružite mi se mail: zeljka.baletic@gmail.com

  whatsApp: +22994790120

Back to Top