Važne informacije o mirovinskom fondu Sindikata – AZ Treći horizont

Sukladno pozitivnom rješenju HANFA-e, od sljedećeg tjedna će biti omogućena učlanjenja u fond onim članovima koji žele izvršiti uplatu još u ovoj godini, kako bi dobili državna poticajna sredstva za ovu godinu. Odlukom Upravnog vijeća, subvencija Sindikata u fond će iznositi 250,00 kn za punopravne članove koji pristupe fondu do 1.4.2017.

23. prosinca 2016.

U nastavku Vam dostavljamo nekoliko informacija i odluka tijela Sindikata znanosti, vezano za zatvoreni mirovinski fond Sindikata znanosti.

1

Rješenje HANFA-e o osnivanju zatvorenog mirovinskog fonda Sindikata znanosti je DANAS objavljeno, što znači da će sljedeći tjedan biti omogućena učlanjenja u fond onim članovima koji žele izvršiti uplatu još u ovoj godini, a kako bi dobili državna poticajna sredstva za ovu godinu. Svi zainteresirani članovi će primiti točne upute za učlanjenje u ovoj godini na e-mail. Za sve one koji će uspjeti otvoriti račun u sljedećem tjednu, Sindikat će uplatiti subvenciju za ovu godinu u iznosu 250 kn.

2

Dokumente (Statut, Prospekt, Ključni podaci za članove, Izjava o načelima ulaganja) koji detaljno propisuju uvjete štednje u zatvorenom dobrovoljnom mirovinskom fondu Sindikata znanosti – AZ Treći horizont možete pregledati na ovom linku. Navedeni dokumenti se ne smiju javno objaviti, već su dostupni isključivo članovima Sindikata na zatvorenom dijelu internet stranica uz prethodnu autentifikaciju putem AAI@EDU obrasca.

3

Odluka Upravnog vijeća, sa sjednice održane 19.12.2016., glasi da će subvencija za sva učlanjenja punopravnih članova Sindikata do 1.4.2017. iznositi 250,00 kn. Za učlanjenja nakon 1.4.2017. Sindikat će donositi posebnu odluku na sljedećoj sjednici Upravnog vijeća.

4

Ovim putem objavljujemo i pristupnicu u članstvo Sindikata za člana uže obitelji punopravnog člana sindikata, tzv. dopunskog člana. Detaljni uvjeti učlanjenja dopunskih članova propisani su Pravilnikom o članstvu, člancima 1., 2.a, 3., 6., 19., 20., 25., a doneseni su na sjednici Velikog vijeća 11. studenog 2016. godine. Godišnja članarina za dopunskog člana iznosi 20,00 kn. Od navedenih 20,00 kn, 10 kn je subvencija u fond na račun tog istog člana, od strane Sindikata/pokrovitelja fonda.

Procedura učlanjenja dopunskog člana je sljedeća:

  • Ispuniti pristupnicu i vlastoručno ju potpisati, te joj priložiti dokaz o srodstvu s punopravnim članom Sindikata, odnosno dokaz o postajanju izvanbračne zajednice, i poslati na adresu Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja: Ul. Florijana Andrašeca 18a, Zagreb.
  • Po dostavljenoj pristupnici, dopunski član će primiti na e-mail koji je naveden u pristupnici, sljedeće upute o plaćanju simbolične članarine od 20,00 kn.
   • Primatelj: NEZAVISNI SINDIKAT ZNANOSTI I VISOKOG OBRAZOVANJA, UL.FLORIJANA ANDRAŠECA 18A, ZAGREB
   • IBAN primatelja: HR1523600001101370304
   • Model: HR00   Poziv na broj računa primatelja: OIB dopunskog člana
   • Svrha plaćanja: Godišnja članarina za (ime i prezime)
   • Iznos: 20,00 kn
 • Nakon što uplata bude evidentirana, dopunski član će putem e-maila dobiti potvrdu o članstvu temeljem koje se može učlaniti u zatvoreni fond.

5

U nastavku slijedi odgovor na pitanje što u slučaju ako već uplaćujete u neki otvoreni dobrovoljni mirovinski fond, a želite štedjeti i u zatvorenom dobrovoljnom mirovinskom fondu Sindikata.

Ukoliko već štedite u AZ otvorenom fondu, možete imovinu prebaciti u zatvoreni fond bez plaćanja izlazne naknade. Dovoljno je kontaktirati AZ i s njima dogovoriti prijenos imovine. Isto tako, imovinu koju ste uštedili možete ostaviti u otvorenom fondu i otvoriti novi račun u zatvorenom te tamo nastaviti štednju. Pri tome napominjemo da državna poticajna sredstva (15% od uplaćenih sredstava, a maksimalno 750 kn na uplatu od 5.000 kn godišnje) možete ostvariti po osnovi sredstava uplaćenih na jedan račun.

U slučaju da imate sredstva u fondu drugog društva (Croatia, Erste ili Raiffeisen) te želite imovinu s tog računa prebaciti u naš zatvoreni fond, onda vjerojatno postoji trošak izlazne naknade, što ovisi o tom drugom društvu i uvjetima pod kojima tamo štedite. No, možete imovinu ostaviti u tom drugom društvu i započeti štednju u zatvorenom fondu Sindikata.

Za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju,

S poštovanjem,

 Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja

Allianz ZB d.o.o. društvo za upravljanje dobrovoljnim mirovinskim fondovima

 


Ključne riječi:

povoljnosti za članove, zatvoreni mirovinski fond

Prednosti članstva