Sindikat se službeno očitovao na nove uvjete Rektorskog zbora

Novi uvjeti Rektorskog zbora za izbor ili reizbor u znanstveno-nastavna zvanja na bitan način određuju buduće radne obveze nastavnika u sustavu visokog obrazovanja. Sindikat se službeno očitovao te ukazao na određene nelogičnosti, moguće probleme i potencijalne štete novog prijedloga Odluke.

Dana 18. srpnja 2017. godine službeno je završena javna rasprava o Nacrtu prijedloga Odluke Rektorskog zbora o nužnim uvjetima u postupku izbora ili reizbora u znanstveno-nastavna zvanja od 18. lipnja 2017. godine.

Radi se o dokumentu koji na bitan način određuje buduće radne obveze nastavnika u sustavu visokog obrazovanja, slijedom čega Sindikata znanosti ima izraziti interes da uključivanjem u otvorenu javnu raspravu ukaže na određene nelogičnosti, moguće probleme i potencijalne štete novog prijedloga Odluke.

Sindikat je stoga, 17. srpnja 2017., službeno, u okviru otvorene javne rasprave, uputio očitovanje Rektorskom zboru Republike Hrvatske. Primjedbama, komentarima i prijedlozima  Sindikata na pojedine odredbe Prijedloga novih uvjeta može pristupiti ovdje:

Očitovanje Sindikata znanosti na nove uvjete Rektorskog zbora, opći dio

Očitovanje Sindikata znanosti na nove uvjete Rektorskog zbora, posebni dio

 

 

 


Ključne riječi:

rektorski zbor, uvjeti za izbor u znanstvena zvanja, uvjeti za napredovanje

Vezane vijesti

Prednosti članstva