Liniću svrha demokratskog procesa nisu birači, već partijska birokracija

Slavko Linić biračima uskraćuje istinu kako bi bili manje upućeni, jer u suprotnom vjerojatno ne bi glasovali za njegovu stranku, ističe se u priopćenju Matice hrvatskih sindikata.

Slavko Linić biračima uskraćuje istinu kako bi bili manje upućeni, jer u suprotnom vjerojatno ne bi glasovali za njegovu stranku, ističe se u priopćenju Matice hrvatskih sindikata.

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Izjava bivšeg ministra financija da neće izvijestiti javnost o svojim stajalištima povodom njegove smjene sve dok ne prođu izbori za europski parlament tretira se u javnosti kao stav odgovornog čovjeka, jer on brine o stranci, njoj je lojalan te čak i u situaciji kada mu je navodno nanijeta nepravda on požrtvovno ne zaboravlja interese svoje stranke.

Međutim, ta je izjava i njen javni tretman slika i prilika nakaznog shvaćanja svrhe izbornog i demokratskog procesa.

Naime, zdravom razumu je neshvatljivo da Linić pred izbore neće biračima darivati istinu o svom sporu s Milanovićem, već obrnuto, uskratit će im istinu kako bi oni bili manje upućeni, jer kada bi bili sasvim upućeni tada vjerojatno ne bi glasovali za njegovu stranku. To je poruka koju zapravo svojom izjavom šalje Slavko Linić. Dakle, namjera političara Linića je manipulirati biračima, držati ih u neznanju, umjesto da im pomaže u pravome odabiru na temelju istine i činjenica. Kada bi birači i građani, a ne partijska birokracija i njeni financijeri, bili svrha političkog procesa u tzv. predstavničkoj demokraciji, onda Linić niti u snu to ne bi izjavio. Ne bi to izjavio kada bi umjesto ovog izopačenog izbornog modela birači birali pojedince, a ne stranke, koje su, otuđene od građana, zapravo stvarna svrha političkog procesa.

Uvjerili smo se da je Liniću do birača i običnih ljudi stalo kao do lanjskoga snijega. Njegovi prijatelji nisu radnici i obični ljudi, već bogati, imućni pa i kompromitirani ljudi… On brine o stranci kao ljušturi za „našu stvar“, a ne o socijaldemokratskoj politici, jer taj je neoliberal odavno bio utrnuo socijaldemokratsku ideju u uzurpiranoj socijaldemokratskoj partiji i to u suradnji s onim koji ga je upravo smijenio.

Vilim Ribić,
predsjednik Matice hrvatskih sindikata


Ključne riječi:

Matica hrvatskih sindikata, Slavko Linić, Zoran Milanović

Vezane vijesti

Prednosti članstva