Sindikati Vertikale s ministricom o nasilju u školama

Dogovoreno je da se pristupi izradi Akcijskog plana koji će adresirati procjenu učinkovitosti preventivnih programa, potporu učenicima s teškoćama, edukaciju i potporu učiteljima i ravnateljima, učenicima i njihovim roditeljima te promjenu zakonodavnog okvira.

Čelnici Sindikata hrvatskih učitelja, Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske te Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, udruženi u Vertikalu sindikata obrazovanja, održali su u ponedjeljak, 17. prosinca s resornom ministricom, prof. dr. sc. Blaženkom Divjak zajednički sastanak na temu suzbijanja nasilja u školama.

Na sastanku održanom u Ministarstvu znanosti i obrazovanja su bili prisutni i predstavnici Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola, kao i stručnjaci iz područja psihologije i pedagogije iz Hrvatskoga psihološkog društva, Hrvatske udruge socijalnih pedagoga i Hrvatskoga pedagogijskog društva.

„Svi sudionici složili su se da reakcija nasiljem na nasilje nije rješenje niti je to ičije pravo. Dogovoreno je da se pristupi izradi Akcijskog plana koji će adresirati procjenu učinkovitosti preventivnih programa, potporu učenicima s teškoćama, edukaciju i potporu učiteljima i ravnateljima, učenicima i njihovim roditeljima te promjenu zakonodavnog okvira. Cilj je preko analize stanja, kratkoročnih i dugoročnih mjera, osigurati školu u kojoj je nulta stopa tolerancije na bilo koji oblik nasilja“ rekla je ministrica Divjak.

 

 


Ključne riječi:

Blaženka Divjak, sastanak, suzbijanje nasilja, vertikala sindikata obrazovanja

Vezane vijesti

Prednosti članstva