MMF pogriješio s mjerama štednje, vrijeme je da to shvati i Vlada

Na konferenciji za tisak predsjednik Matice govorio je o priznanju stručnjaka MMF-a kako su pogriješili s nametanjem strogih mjera štednje europskim zemljama zahvaćenima krizom te o implikacijama takve Vladine politike na hrvatske građane.

Na konferenciji za tisak predsjednik Matice govorio je o priznanju stručnjaka MMF-a kako su pogriješili s nametanjem strogih mjera štednje europskim zemljama zahvaćenima krizom te o implikacijama takve Vladine politike na hrvatske građane. Istaknuo je kako je Matica o toj činjenici uporno informirala javnost ne samo zadnjih šest mjeseci, koliko traje spor s Vladom oko kresanja prava iz kolektivnih ugovora, već preko dvije godine.

Pozvao je odgovorne u vlasti da napokon odustanu od takve štetne politike stiskanja i otvore široku javnu raspravu o smjeru i strategiji koja bi zemlju napokon trebala izvući iz ove dugotrajne krize. Još jednom je ponovio kako je u ovim kriznim vremenima potrebno učiniti sve kako bi se održala razina potrošnje, a time i proizvodnje u društvu, a da fiskalna konsolidacija mora biti provedena na duži rok, kako bi se umanjili njeni negativni efekti na privredu.

Pritom je potrebno eliminirati rasipnost i rastrošnost države kroz ukidanje nepotrebnih subvencija, potpora lažnim braniteljima, podizanje učinkovitosti državne uprave i javnih poduzeća, a ne kroz rezanje primanja produktivnog dijela javnog sektora, zaposlenih u zdravstvu i obrazovanju, koji rade društveno koristan i odgovoran posao.

Tiskovnu konferenciju u cijelosti možete preslušati ovdje:

Tiskovna konferencija Matice – MMF-ova isprika i politika Vlade RH, implikacije na građane naše zemlje


Ključne riječi:

Matica hrvatskih sindikata, mjere štednje, MMF

Vezane vijesti

Prednosti članstva