30 godina Matice obilježeno svečanom proslavom

U Kristalnoj dvorani hotela Westin okupili su se brojni uzvanici iz članstva Matice i drugih sindikata te sindikalnih središnjica, kao i predstavnici poslodavaca i državnih institucija

Svečana proslava 30 godina Matice hrvatskih sindikata održana je u petak, 17. ožujka u Kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu. Proslavi su nazočili brojni uzvanici iz članstva Matice i ostalih sindikata i sindikalnih središnjica, predstavnici poslodavaca i državnih institucija.

Predsjednica Matice Sanja Šprem prigodnim se govorom osvrnula na razdoblje u kojem je osnovana Matica te na prosvjede, štrajkove, zakonodavne i referendumske inicijative koje je Matica organizirala unazad 30 godina, nakon čega je prikazana prezentacija s fotografijama kao pregled aktivnosti Matice od njenih početaka pa do danas.

U nastavku programa uzvanicima su se obratili i predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel, glavna direktorica Hrvatske udruge poslodavaca Irena Weber, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine Selvedin Šatorović, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Ivica Šušak, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Danijela Dolenec, ministar rada Marin Piletić i predsjednik RH Zoran Milanović.

Nakon prigodnih govora dodijeljena su priznanja članovima sindikata Matice koji su velik dio svog radnog vijeka posvetili sindikalnom djelovanju u tijelima i aktivnostima Matice. Posebno priznanje dodijeljeno je jednom od osnivača te bivšem predsjedniku Matice hrvatskih sindikata Vilimu Ribiću, koji je tu dužnost obnašao preko 20 godina i čija je predanost neizmjerno pridonijela djelovanju organizacije.

Više informacija dostupno je na web stranicama Matice:

Matica hrvatskih sindikata svečanom proslavom obilježila 30. obljetnicu osnutka « Matica hrvatskih sindikata (matica-sindikata.hr)


Ključne riječi:

30 godina, Matica hrvatskih sindikata, svečanost

Vezane vijesti

Prednosti članstva