Izjašnjavanje o zadovoljstvu novim sustavom plaća

kliknite ovdje!

Sindikati prikupili 624.000 potpisa protiv outsourcinga

Za referendum o izdvajanju pomoćnih poslova u javnom i državnom sektoru potpisalo se 16,77 posto birača, a to je značajno više od potrebnih 10 posto, izvijestili su sindikalni čelnici na konferenciji za novinare.

1. srpnja 2014.

(HRT) Predstavnici 17 sindikata, koji su tijekom dva tjedna prikupljali potpise građana za referendum o izdvajanju pomoćnih poslova u javnom i državnom sektoru prikupili su 624.000 potpisa, što znači da se potpisalo 16,77 posto birača, a to je značajno više od potrebnih 10 posto, izvijestili su sindikalni čelnici na konferenciji za novinare.

Sindikalisti vjeruju da Vlada neće odugovlačiti te da će postupak provjere potpisa završiti do kraja rujna i da će se referendum provesti u listopadu.

Sindikati: Vladina odluka o outsourcingu je avanturistička i bez analize

U idućih desetak dana sve potpisne liste bit će priređene za predaju predsjedniku Hrvatskoj sabora Josipu Leki. Predaju potpisa sindikati najavljuju u tjednu kad Sabor završava s radom i počinje ljetnu stanku.

Spin off ili outsourcing – različita mišljenja

U mreži Prvog – Outsourcing referendum

Očekujemo da će se Vlada Zorana Milanovića pokazati demokratskom i poštivati volju svojih građana jer se ne mogu ignorirati 624.000 potpisa, rekao je predsjednik Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod Željko Stipić. Najavio je da će 17 sindikata nakon predaje potpisa odmah započeti s pripremama za organizaciju referendumske. Ključno je uvjeriti građane da outsourcing (davanje pomoćnih poslova privatnim tvrtkama) i spin-off (izdvajanje u državnu tvrtku) ne nude veću kvalitetu i uštede, kaže Stipić.

Predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske Spomenka Avberšek upozorila je kako je KBC Zagreb, unatoč Vladinoj odluci da se ne ide s outsourcingom u zdravstvu, raspisao natječaj te je pred sklapanjem ugovora s tvrtkom Adria grupa za 30 spremačica koje bi trebale zamijeniti postojeće spremačice koje se raspodjeljuje na drugo mjesto.

Članak je u cijelosti preuzet s portala HRT-a.


Ključne riječi:

HRT, outsourcing, referendum protiv outsourcinga, sindikati državnih i javnih službi

Vezane vijesti

Prednosti članstva