Raskol u Matici i Zakon o radu

Jutarnji list objavio je dana 7. siječnja veći senzacionalistički članak o raskolu u Matici zbog različitih gledišta oko Zakona o radu, sukobu na relaciji Kuba-Ribić i izlasku Sindikata hrvatskih učitelja iz Matice. Članak je pun neistina i neutemeljenih nagađanja. Isti dan je g. Ribić poslao demanti, koji Jutarnji list za sada nije objavio. S obzirom […]

10. siječnja 2003.

Jutarnji list objavio je dana 7. siječnja veći senzacionalistički članak o raskolu u Matici zbog različitih gledišta oko Zakona o radu, sukobu na relaciji Kuba-Ribić i izlasku Sindikata hrvatskih učitelja iz Matice. Članak je pun neistina i neutemeljenih nagađanja.

Isti dan je g. Ribić poslao demanti, koji Jutarnji list za sada nije objavio. S obzirom na dosadašnje iskustvo nismo sigurni niti da hoće, iako je to zakonska obveza lista. Matica je isti dan održala sastanak, a s tog sastanka poslano je priopćenje, koje su zajedno potpisali i D. Kuba i V. Ribić. Priopćenje sadrži glavne stavove oko Zakona o radu, usuglašene na tom sastanku. Dakle, raskola u Matici nema, barem ne još. Različitih mišljenja, pa i neslaganja ima, ali to smatramo samo našom prednošću.

Želite li saznati više o svim tekućim pitanjima možete pročitati interview predsjednika Velikog vijeća Sindikata znanosti V. Ribića u Novom listu 10.01.2003, pod naslovom “Ova Vlada nema pravo mijenjati ZOR”.


Ključne riječi:

Matica hrvatskih sindikata, reakcija na medije, Zakon o radu

Vezane vijesti

Prednosti članstva