Izjašnjavanje o zadovoljstvu novim sustavom plaća

kliknite ovdje!

Foto: Igor Dunaj/HRT

HRT Vijesti – Stanić: Prihvatljiv je samo model C

Inicijativa ‘Ne damo naše autoceste’ održala je press konferenciju na Markovom trgu protiv manipulacije Vlade i plana B. Mijat Stanić iz Nezavisnog cestarskog sindikata založio se za model reprograma dugova te izlaska politike iz autocesta, po uzoru na Sloveniju.

8. svibnja 2015.

Inicijativa ‘Ne damo naše autoceste’ održala je press konferenciju na Markovom trgu protiv manipulacije Vlade i plana B. Mijat Stanić iz Nezavisnog cestarskog sindikata založio se za model reprograma dugova te izlaska politike iz autocesta, po uzoru na Sloveniju.

Više informacija dostupno je u članku koji prenosimo s HRT-a:

Stanić: Prihvatljiv je samo model C

Autor: Igor Dunaj/HRT
07. 05. 2015.

Inicijativa ‘Ne damo naše autoceste’ održala je press konferenciju na Markovom trgu protiv manipulacije Vlade i plana B.

Prema odluci Ustavnog suda od 1. travnja Vlada ne može dati autoceste u koncesiju bez javne i rasprave u Saboru, posebnog zakona o koncesiji i referenduma, poručio je Mijat Stanić iz Nezavisnog cestarstog sindikata.

Plan B isti je kao i prvotni plan monetizacije te se oni zalažu za tzv. model C po uzoru na Sloveniju. Ona je bila u istoj situaciji no nakon dogovora s bankama nakon 3 godine počela se ostvarivati dobit.

Stanić je poručio da za svaki oblik koncesije pokreću referendum, a prihvatljiv je samo model C koji podrazumijeva reprogram dugova, uključivanje građana u donošenje odluka i izlazak politike koja je i uništila autoceste zbog stranačkih interesa.

 


Ključne riječi:

Mijat Stanić, monetizacija autocesta, Ne damo naše autoceste

Vezane vijesti

Prednosti članstva