Izjašnjavanje o zadovoljstvu novim sustavom plaća

kliknite ovdje!

Očekujemo da se predsjednički kandidati izjasne o outsourcingu i koncesiji autocesta

„Građani imaju pravo znati što predsjednički kandidati misle o zabrani izdvajanja pratećih i neosnovnih djelatnosti u javnom sektoru i davanju autocesta u koncesiju“, poručili su organizatori dviju referendumskih inicijativa na konferenciji za novinare.

„Građani imaju pravo znati što predsjednički kandidati misle o zabrani izdvajanja pratećih i neosnovnih djelatnosti u javnom sektoru i davanju autocesta u koncesiju“, poručili su organizatori dviju referendumskih inicijativa na konferenciji za novinare.

Predsjednik sindikata Preporod Željko Stipić rekao je kako su referendumske inicijative i izbori za predsjednika države dva vrlo važna politička događaja iz ove godine te da su upućivanjem pitanja predsjedničkim kandidatima htjeli povezati te događaje.

Organizatori referendumskih inicijativa postavili su predsjedničkim kandidatima četiri osnovna pitanja:

  1. Hoćete li izaći na referendum o izdvajanju pomoćnih i tehničkih poslova u javnom sektoru i kako ćete se izjasniti?
  2. Izlazite li na referendum o monetizaciji autocesta i kako ćete se na referendumu izjasniti?
  3. Smiju li se, za vrijeme pregledavanja i prebrojavanja prikupljenih potpisa, poduzimati radnje koje su u suprotnosti s ciljem koji se referendumom želi postići?
  4. Kakav je Vaš stav o preispitivanju ustavnosti referendumskog pitanja nakon provedenog prikupljanja potpisa?

„Prikupili smo zajedno gotovo 1,2 milijuna potpisa i mi i svi oni koji su te potpise dali imamo pravo znati što sve predsjednički kandidati misle o ove dvije inicijative. Prvo pitanje odnosi se na 26.000 radnih mjesta u školama, centrima socijalne skrbi, pri školama, kulturnim institucijama, zavodima. Brane se radna mjesta, ali se zapravo brane škole kakve su danas, bolnice kakve su danas, centri socijalne skrbi kakvi su danas. To mi branimo, na toj smo podlozi dobili 612.000 potpisa.“, istaknuo je Stipić.

Mijat Stanić poručio je kako je monetizacija autocesta najveća transakcija u samostalnoj Hrvatskoj koja posljedično može izazvati velike štete hrvatskim građanima i državi, dodavši kako se Vlada se ponaša kao da se ništa nije dogodilo i nastavlja aktivnosti na monetizaciji autocesta, a time stvara dodatne troškove i otvara mogućnost za moguće plaćanje kazni u budućnosti.

Predstavnici sindikata mole predsjedničke kandidate da odgovore na postavljena pitanja pošalju najkasnije do ponedjeljka 22. prosinca 2014. godine. O sadržajima odgovora organizacijski će odbori obavijestiti svoje članove i širu javnost, ali neovisno o odgovorima neće davati svoju podršku niti jednom od kandidata.

Za više informacija preslušajte audio snimku konferencije za medije:

18.12.2014. – Konferencija za medije sindikata državnih i javnih službi


Ključne riječi:

monetizacija autocesta, outsourcing, referendum protiv koncesije autocesta, referendum protiv outsourcinga, sindikati državnih i javnih službi

Vezane vijesti

Prednosti članstva