Najava: konferencija za medije Matice hrvatskih sindikata, 5.3.2019.

Tema konferencije su istine i neistine u raspravi o uvođenju eura, o čemu će govoriti predsjednik Matice i član Nacionalnog vijeća za uvođenje eura, Vilim Ribić. Konferenciju ćete moći gledati i putem video streama.

Matica hrvatskih sindikata organizira konferenciju za tisak koja će se održati u:

utorak, 5. ožujka, s početkom u 11h

u sindikalnoj zgradi Hypatia, Florijana Andrašeca 18a, u dvorani Orion, I. kat

sa sljedećim temama:

1.     istine i neistine u raspravi o uvođenju eura

2.     ostale obavijesti iz Matice hrvatskih sindikata

Povodom sastanka Nacionalnog vijeća za uvođenje eura, kao njegov član, povodom današnjeg sastanka u HNB-u (ponedjeljak), te kao član Europskog gospodarsko-socijalnog odbora, na konferenciji će govoriti predsjednik Matice hrvatskih sindikata, Vilim Ribić, koji je konferenciju najavio sljedećim riječima:

“Na sastanku Nacionalnog vijeća za uvođenje eura, u raspravi u kojoj sam jedini zastupao izdvojeno mišljenje, otvorena su mnoga pitanja iz kojih zaključujem da u RH ne postoji svijest o punim konzekvencama ulaska u eurozonu na ovom stupnju njene nedovršenosti. To potvrđuju i naknadne reakcije u medijima. U emisiji Tema dana HRT-a, ministar Tomislav Čorić se višekratno referirao na mene, a da ja nisam imao prilike, jer nisam bio pozvan u emisiju, da na njegove navode odgovorim. Valja upozoriti i na zablude Jutarnjeg lista koji me apostrofira u naslovu. Pri tome, spomenut ću što nedostaje u izjavama oporbenih čelnika, te koje su to neistine, odnosno poluistine kojima barata HNB.”

Video prijenos konferencije možete pratiti uživo od 11 sati na Youtube kanalu Sindikata znanosti, na ovoj poveznici.

Ključne riječi:

Matica hrvatskih sindikata, uvođenje eura

Prednosti članstva