Foto: Pixabay

Sindikat nema odgovore na pitanja oko prevođenja radnih mjesta

Sindikat ne raspolaže informacijama potrebnim za odgovore na brojna pitanja oko prevođenja. Odgovore na ta pitanja mogu dati jedino uprave ustanova

Sindikatu je od donošenja Uredbe pristigao velik broj upita, posebno oko prevođenja rukovodećih radnih mjesta. Međutim, nismo u mogućnosti odgovarati na ta pitanja, a na velik dio upita Sindikat ni ne može odgovoriti jer nema relevantne informacije.

Oko prevođenja radnih mjesta Sindikat nema nikakve dodatne informacije osim onih koje smo objavili na našim web stranicama i dostupne su svima (vidi OVDJE).  

Konkretnim informacijama oko prevođenja raspolažu samo ovlaštene osobe na ustanovama te sugeriramo svim članovima koji žele saznati na koji će se način prevoditi njihov koeficijent da se obrate svojim ustanovama koje će u iduća dva tjedna morati provesti prevođenje svih radnih mjesta. Nadamo se da su se ustanove za navedeno već pripremile te ispunile sve tehničke preduvjete.

Sindikat je na potencijalne probleme s implementacijom prevođenja kontinuirano upozoravao, a čini to i dalje. Početkom ovog tjedna održali smo sastanak s predstavnicima Ministarstva znanosti i obrazovanja koje smo upoznali sa svim nedoumicama proizašlim iz upita naših članova, a ponudili smo i konkretnu pravnu pomoć pri izradi popratnih akata za prevođenje radnih mjesta.

O daljnjim koracima koji nas čekaju saznajte više OVDJE.


Ključne riječi:

prevođenje, radna mjesta, uredba o koeficijentima

Vezane vijesti

Prednosti članstva