Uspješan i četvrti dan štrajka, visoka potpora za nastavak

U utorak, 12. studenog uspješno je održan četvrti dan štrajka u sustavu znanosti i visokog obrazovanja. Odaziv je i ovog puta bio u skladu s očekivanjima i na tragu prijašnjih dana, a na održanom sastanku povjerenika demonstriran je visok stupanj spremnosti na nastavak pritiska.

U utorak, 12. studenog uspješno je održan četvrti dan štrajka u sustavu znanosti i visokog obrazovanja. Odaziv je i ovog puta bio u skladu s očekivanjima i na tragu prijašnjih dana, doduše uz neznatno veći broj ustanova na kojima štrajk uopće nije održan u odnosu na prethodne dane štrajka (15 od ukupno 118). Na preostale 103 ustanove u štrajku je prema konačno prikupljenim podacima bila natpolovična većina svih zaposlenih, što znači da je i ovog puta naše nenastavno osoblje imalo značajnu podršku svojih kolega u nastavnim i znanstveno-nastavnim zvanjima, kao i da je uz članove Sindikata u štrajku bio i osjetan broj nečlanova. Četiri ustanove imale su stopostotni odaziv na štrajk, a daljnjih 17 između 80 i 99 posto, što uključuje i Sveučilišne knjižnice u Splitu, Rijeci i Puli te Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu.

Danas je održan i sastanak sindikalnih povjerenika iz redova nenastavnog osoblja na kojem se raspravljalo o dosadašnjem tijeku štrajka i daljnjim koracima. Okupljeni povjerenici pokazali su izrazito visok stupanj spremnosti na nastavak pritiska kako bi se ostvarili zahtjevi artikulirani u štrajku. Shodno tome, novi termin štrajka u znanosti i visokom obrazovanju bit će u petak, 22. studenog.


Ključne riječi:

nenastavno osoblje, skup povjerenika, štrajk

Vezane vijesti

Prednosti članstva