Izjašnjavanje o zadovoljstvu novim sustavom plaća

kliknite ovdje!

SINDIKATI JAVNIH SLUŽBI: ‘Ne damo božićnice ako se i drugi ne žrtvuju’

Sindikati javnih službi održali su danas konferenciju za tisak na temu: “Što zapravo zagovaraju sindikati javnih službi? (o božićnicama, regresu i daru za djecu)” Pogledajte: audio snimku press konferencije izvještaj Z.Korde s T-portala reportažu HTV-a T-portal: SINDIKATI JAVNIH SLUŽBI: Ne damo božićnice ako se i drugi ne žrtvuju čelnici sindikata javnih službi poručili su da […]

Sindikati javnih službi održali su danas konferenciju za tisak na temu: “Što zapravo zagovaraju sindikati javnih službi? (o božićnicama, regresu i daru za djecu)”

Pogledajte:

T-portal: SINDIKATI JAVNIH SLUŽBI:

Ne damo božićnice ako se i drugi ne žrtvuju

čelnici sindikata javnih službi poručili su da se neće odreći božićnica i ostalih prava iz kolektivnog ugovora dok i drugi sektori ne pokažu solidarnost. Izrazili su i prosvjed protiv tendencioznog izvještavanja pojedinih medija iza kojih, smatraju, stoje interesi krupnog kapitala

Vlada otima siromašnima da bi dala bogatima, poput Superhika, slikovito se izrazio Vilim Ribić, predsjednik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, ističući da su dosad jedino javne službe pokazivale solidarnost. Ako se mi trebamo solidarno žrtvovati, tražimo da se i drugi sektori žrtvuju jer postoji ogroman broj sektora koji stoje bolje od nas, rekao je Ribić, potkrepljujući stav sindikata usporednim podacima o prosječnim plaćama.

Čelnici sindikata javnih službi upozorili su na dirigiranu kampanju koja se provodi u pojedinim medijima pri čemu se iznose neistine i iskrivljavaju činjenice. Razmišljamo o tome da na dan potpisivanja sporazuma s Vladom, 13. svibnja, organiziramo poludnevni štrajk upozorenja ako se ova kampanja nastavi. Tako ćemo svima pokazati što znači kad paraziti ne rade, rekao je Ribić, posebno kritizirajući javnu televiziju.

S obzirom na sve navedene okolnosti, sindikati javnih službi će 9. travnja uputiti Vladi negativan odgovor na prijedlog da ove godine odustanu od isplate božićnice, regresa i dara za djecu, čime bi se uštedjelo 640 milijuna kuna. Ako drugi nisu solidarni, ne želimo biti ni mi, rekao je Ribić te poručio da će nastaviti pregovore s Vladom i vjerojatno tražiti kompenzaciju za moguće ustupke.

Prilog HTV-a

Dok pripremamo Youtube isječak reportažu HTV-a pogledajte direktno s njihovog sajta.

Prednosti članstva