“Kakvu budućnost sustava znanosti i visokog obrazovanja želimo?”

U publikaciji su objavljeni rezultati istraživanja o kvaliteti radnih odnosa u sustavu znanosti i visokog obrazovanja koje je proveo Sindikat.

Zadovoljstvo nam je objaviti publikaciju Sindikata znanosti Kakvu budućnost sustava znanosti i visokog obrazovanja želimo? i u digitalnom obliku. Publikacija je rezultat EU projekta Jačanje socijalnog dijaloga u sektoru znanosti i visokog obrazovanja.

U publikaciji su objavljeni rezultati istraživanja o kvaliteti radnih odnosa u sustavu znanosti i visokog obrazovanja koje je proveo Sindikat. U istraživanju je sudjelovalo nešto više od 2 500 ispitanika zaposlenih na javnim sveučilištima, veleučilištima, institutima i podupirućim ustanovama u sustavu znanosti i visokog obrazovanja.

Na stranicama koje slijede predstavljamo Vam sublimaciju rezultata istraživanja koji su vjeran odraz stvarnog stanja u kojem se nalazi sustav znanosti i visokog obrazovanja u Hrvatskoj.

Publikacija donosi analizu postojećeg stanja, identifikaciju problema i prijedloge mjera za njihovo rješavanje kroz pet, za naš sustav, važnih područja: Sustav financiranja znanosti i visokog obrazovanja, Upravljačka i organizacijska kultura, Radno vrijeme i opterećenje (norme), Materijalno nagrađivanje i napredovanje te Akademske slobode i profesionalna etika.

Ovim putem zahvaljujemo svim članovima na doprinosu projektnim aktivnostima, kao i na pomoći i suradnji u provođenju istraživanja!

“Kakvu budućnost sustava znanosti i visokog obrazovanja želimo?” možete preuzeti ovdje ili čitati u online izdanju na donjoj poveznici:


Ključne riječi:

budućnost sustava, EU projekt, Jačanje socijalnog dijaloga, publikacija

Vezane vijesti

Prednosti članstva