Izjašnjavanje o zadovoljstvu novim sustavom plaća

kliknite ovdje!

PROSVJED SINDIKATA – FFZG, utorak, 19. prosinca u 12:30

Što će biti s najvišim radnim mjestima? Što će biti s mladima? Kako će se pozicionirati nenastavna radna mjesta? Zašto to još uvijek ne znamo? Dođite na prosvjed i saznajte više o tome. Moramo reagirati jer će nas Vlada dovesti pred gotov čin!

Danas će u Saboru biti izglasan novi Zakon o plaćama. Unatoč brojnim obećanjima da se to neće dogoditi, Vlada će donijeti Zakon bez da je sindikatima predočila novi sustav plaća.

Zato, u utorak, 19. prosinca u 12:30 sati dođite na Filozofski fakultet u Zagrebu, Ulica Ivana Lučića 3, na prosvjed ‘Dosta ‘filozofiranja’ o plaćama’.

Ne znamo kakav će biti položaj plaća radnih mjesta našeg sustava u odnosu na druge javne službe i gdje će se svrstati naši zaposlenici u rasponu koeficijenata od 1 do 8. Što će biti s najvišim radnim mjestima? Što će biti s mladima? Kako će se pozicionirati nenastavna radna mjesta?

Vlada nas nekorektno razvlači oko dostave novih koeficijenata već mjesecima. Moramo na to reagirati jer će nas dovesti pred gotov čin kada više nećemo moći ništa promijeniti!

Radi naših budućih plaća, odazovite se na prosvjed ispred Filozofskog fakulteta u što većem broju. Iznijet ćemo naše zahtjeve oko novog sustava plaća te zajedno moramo poručiti da društvo bez nas, znanosti i visokog obrazovanja, nema budućnost i da nema mjesta nepotrebnom mudrovanju. Plaće trebaju rasti svima!

Bitno je da nas što više pošalje takvu poruku!

 

Profesor, asistent, lektor, knjižničar, informatičar, računovođa, čistačica… svi smo dio istog sustava! Zaslužujemo da nas se poštuje, a naš rad adekvatno plati.

 

PROGRAM PROSVJEDNOG SKUPA
(utorak, 19. prosinca, FFZG, Ulica Ivana Lučića 3)

12:30 Kratko predavanje glavnog tajnika Sindikata znanosti Matije Kroflina u vijećnici Filozofskog fakulteta

13:00 Početak okupljanja ispred ulaza u zgradu Fakulteta

13:15 Kratko obraćanje predstavnika Sindikata te predstavnika zaposlenika

13:45 Odgovori na pitanja i izjave za medije


Ključne riječi:

dosta filozofiranja o plaćama, prosvjed na FFZG-u, prosvjedni skup na FFZG, sindikat znanosti

Vezane vijesti

Prednosti članstva