Otvoren sindikalni park na IRB-u

Hvalevrijednim zalaganjem članova sindikalne podružnice Instituta Ruđer Bošković u Zagrebu, na terenu Instituta povodom 25. obljetnice osnutka Sindikata znanosti (koji je kao ideja začet upravo na IRB-u) uređen je park za međusobno druženje članova Sindikata u slobodno vrijeme.

Hvalevrijednim zalaganjem članova sindikalne podružnice Instituta Ruđer Bošković u Zagrebu, na terenu Instituta povodom 25. obljetnice osnutka Sindikata znanosti (koji je idejno začet upravo na IRB-u) uređen je park za međusobno druženje članova Sindikata u slobodno vrijeme.

Vodeći se motivacijom da nakon opsežnih radova na infrastrukturi unutar dvorišnog prostora Instituta barem jedan dio okoliša vrate u uporabno stanje, park su tri tjedna uređivali sami članovi podružnice vlastitim rukama, pri čemu su raskrčili zaraslo grmlje i stabla, prekopali zemlju i zasadili novu travu i ukrasno cvijeće, postavili šetnice i nove klupe za sjedenje te očistili i cvijećem ukrasili 60-tak godina staru kamenu fontanu, dotad toliko dobro skrivenu u zelenilu da većina zaposlenih na Institutu nije ni znala da postoji.

Inicijativu za uređenje parka pokrenula je dugogodišnja tajnica podružnice Dubravka Levak, a podržao ju je povjerenik dr. sc. Vilko Smrečki, koji je održao i prigodan govor u kojem je naglasio uloženi trud da se ovaj projekt uspješno privede kraju u sklopu 25. godišnjice osnutka Sindikata. Podsjetio je kako je upravo ovdje na IRB-u pred četvrt stoljeća pod mandatom tadašnjeg direktora dr. sc. Krunoslava Piska začeta ideja o formiranju nezavisnog, demokratskog sindikata zaposlenika u znanosti i visokom obrazovanju. Čast da pred okupljenim članovima podružnice otkrije spomen-ploču pripala je predsjedniku Velikog vijeća Vilimu Ribiću. Po završetku kratke ceremonije članovi su druženje nastavili uz roštilj.

Kako je to izgledalo možete saznati pogledom na galeriju fotografija:


Ključne riječi:

25 godina, IRB, Sindikalni park

Vezane vijesti

Prednosti članstva