Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Još jednom produljena prava iz granskog kolektivnog ugovora

Praktički sva materijalna i nematerijalna prava, uključujući i ona se odnose na posebne uvjete rada, važit će prema odredbama zadnjeg KUZVO-a dok se ne potpiše novi ugovor

Na sjednici Vlade održanoj u srijedu, 20. ožujka 2024. donesena je Odluka o produljenju materijalnih i nematerijalnih prava zaposlenika iz granskih kolektivnih ugovora.

Unatoč tome što još uvijek nije sklopljen novi Kolektivni ugovor za znanost i visoko obrazovanje, ovom se odlukom produljuju praktički sva prava koja su prema posljednjem KUZVO-u stekli zaposlenici iz našeg sustava. Za naše članove je važno istaknuti kako se to odnosi i na dodatke za posebne uvjete rada.

Sindikat znanosti, naglašavamo, nipošto nije zadovoljan ovakvim razvojem situacije, koja de facto znači da će se o kolektivnom ugovoru morati ponovno pregovarati s novom Vladom. Još početkom prosinca 2023. godine poslali smo Ministarstvu znanosti i obrazovanja prijedlog novog KUZVO-a. Sastavili smo praktički cijeli dokument, a od tada ne da nismo potpisali novi Ugovor, već od Ministarstva nismo dobili ni termin sastanka ni bilo kakav odgovor na sadržaj dokumenta.


Ključne riječi:

granski kolektivni ugovor, kolektivni ugovor za znanost i visoko obrazovanje, KUZVO, odluka

Vezane vijesti

Prednosti članstva