Izjašnjavanje o zadovoljstvu novim sustavom plaća

kliknite ovdje!

HR Poligraf, 28.10.2022. – Pregovori o osnovici plaće

Jedan od gostiju emisije bio je glavni tajnik NSZVO, Vilim Ribić, koji je rekao da ponuda Vlade nije dobra, posebno istaknuvši dio koji se odnosi na rast osnovice u 2023. godini

31. listopada 2022.

Pregovori sindikata i Vlade bili su tema emisije ‘Poligraf’ Hrvatskog radija. Jedan od gostiju bio je glavni tajnik NSZVO, Vilim Ribić, koji je rekao da ponuda Vlade nije dobra.

– Ona je dobra za 2022. Ovih šest posto je hvale vrijedan pomak. Međutim, uzimamo da smo vratili razinu kupovne moći u odnosu na početak godine, ali od ovog trenutka inflacija i dalje raste. I svakim mjesecom, svaki porast inflacije, smanjuje dalje našu kupovnu moć, rekao je Ribić za Hrvatski radio.

Osim što je više puta kroz emisiju iskazao zabrinutost zbog dijela ponude koji s odnosi na rast osnovice u 2023., u Sindikatu su nezadovoljni i time da su u posljednjoj ponudi Vlade novi pregovori zakazani tek za rujan 2023.

– Prebacivanje iz listopada ove godine, pregovore u rujan iduće godine, znači permanentno padanje kupovne moći naših ljudi. To dalje znači odlazak ljudi iz ovog sustava, pa čak i iz zemlje, rekao je Ribić.

Emisiju možete poslušati u nastavku:


Ključne riječi:

poligraf, povećanje plaća, pregovori o plaćama

Vezane vijesti

Prednosti članstva