Informacije o prodaji knjige “Politika rezanja potrošnje – povijest jedne opasne ideje”

Članovi Sindikata knjigu će moći kupiti po povlaštenoj cijeni od 60 kn. Detalji oko načina naručivanja, plaćanja i preuzimanja knjige dostupni su za preuzimanje u PDF formatu.

2. rujna 2015.

Hrvatski prijevod knjige „Politika rezanja potrošnje – povijest jedne opasne ideje“ (Austerity – The History of a Dangerous Idea) od 1. kolovoza krenuo je u tržišnu prodaju.

Tržišna cijena knjige je 139 kuna, međutim, članovi Sindikata mogu ju kupiti po sniženoj cijeni od 50 kn. Detalji oko načina naručivanja, plaćanja i preuzimanja knjige dostupni su u uputama koje možete preuzeti u PDF formatu.

Izdavač knjige je Sindikat znanosti, a riječ je o vrlo hvaljenoj i u svjetskim krugovima zamijećenoj knjizi ekonomske tematike. Knjiga na vrlo dokumentiran i jasan način kritički analizira trenutno prevladavajuću ekonomsku politiku u Europskoj uniji u čijoj se srži nalazi rezanje državne potrošnje, ukidanje socijalne države i smanjenje standarda građana. Knjiga donosi izvrstan okvir za razumijevanje trenutnih ekonomsko-političkih problema u kojima se Europa nalazi te se iz nje mogu izvući i brojna upozorenja za Hrvatsku.

Autor knjige je Mark Blyth, profesor na Sveučilištu Brown, elitnom američkom Ivy League sveučilištu, a samu knjigu je Financial Times 2013. ocijenio knjigom godine. O temeljnom problemu kojim se knjiga bavi više možete saznati iz kratkog video zapisa kojeg je autor snimio prije početka pisanja knjige.

O samom sadržaju knjige možete saznati iz isječka u kojem su vidljive osnovne informacije o knjizi te u njemu možete pročitati i predgovor hrvatskom izdanju prof. dr. Rajka Odobaše, predgovor samog autora, pogovor prof. dr. Borisa Cote te pohvale poznatih svjetskih ekonomista.

“Politika rezanja potrošnje – povijest jedne opasne ideje” – promo


Ključne riječi:

Austerity, Mark Blyth, Politika rezanja potrošnje

Vezane vijesti

Prednosti članstva