Sindikat bankrotirao!

S iskrenim žaljenjem obavještavamo sve kolege i kolegice, članove Sindikata, užu i širu rodbinu, poznanike i kućne ljubimce kako je Nezavisni sindikat znanosti nakon duge i neizvjesne borbe protiv svjetske ekonomske krize, gospodarske korupcije i kriminala u Hrvatskoj te gladi u Africi bio primoran potpisati financijsku kapitulaciju.

S iskrenim žaljenjem obavještavamo sve kolege i kolegice, članove Sindikata, užu i širu rodbinu, poznanike i kućne ljubimce kako je Nezavisni sindikat znanosti nakon duge i neizvjesne borbe protiv svjetske ekonomske krize, gospodarske korupcije i kriminala u Hrvatskoj te gladi u Africi bio primoran potpisati financijsku kapitulaciju. Da, dobro ste pročitali, vaš omiljeni Sindikat je bankrotirao!

Da stvar bude gora po organizaciju i njeno čelništvo, nitko od zaposlenika u Tajništvu nije imao ni najmanjih saznanja o izglednosti ovakvog scenarija; tragičnu i šokantnu vijest morali smo saznati iz detaljnog i nadasve profesionalnog članka objavljenog u novom broju Globusa, u sklopu kojeg je navedena materija obrađena zavidnom razinom posvećenosti objektivnom i istinitom izvještavanju. Dotični članak donosimo vam skeniran u privitku, kako biste se i sami mogli uvjeriti u neospornu kvalitetu objavljenog materijala.

Tajništvo Sindikata koristi ovu priliku da se zahvali cjelokupnoj redakciji Globusa što nam je otvorila oči i ukazala na magnitudu problema upravo u ovom delikatnom trenutku pregovora s Vladom oko kolektivnih ugovora – bez njih bismo sigurno uludo nastavili s pripremama za jesenski štrajk, a bez ikakvog financijskog pokrića, što bi destabiliziralo kompletnu sindikalnu scenu. U svjetlu novih informacija, ekonomska služba Sindikata je brzopotezno pokrenula pregovore sa Svjetskom bankom oko interventnog kredita namijenjenog industrijskim akcijama, što bi se trebalo realizirati na vrijeme za jesensku organizaciju sindikalnih aktivnosti.

Apeliramo na članove Sindikata za strpljenje i razumijevanje u ovim teškim vremenima dok (po već prokušanom hrvatskom receptu) svu raspoloživu imovinu ne prebacimo u novoosnovanu tvrtku, a navedena dugovanja ostavimo staroj. Srećom, Globus je utvrdio da smo vrlo pedantni u isplati plaća našim zaposlenicima, pa u tranzicijskom razdoblju nećemo imati problema s nezadovoljnim radnicima. Jedino Vas molimo da nam iz solidarnosti oformite privremeni fond za ručak, kako bismo i u situaciji blokiranih računa mogli konzumirati tople obroke za djelatnike koje nam tako fino priprema naša domaćica.

globus_bankrot_sindikalnog_mogula

Robert Brozd, dipl.pol.

Voditelj informativne službe Sindikata


Ključne riječi:

Bankrot sindikalnog mogula, Globus, Novinari, štrajk

Vezane vijesti

Prednosti članstva