Izjašnjavanje o zadovoljstvu novim sustavom plaća

kliknite ovdje!

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Popis radnih mjesta i koeficijenata izgleda kao neslana šala

Nevjerojatno, ali prijedlog koeficijenata koji je Sindikat dobio u ponedjeljak 22. siječnja lošiji je za sustav od prijedloga koji je stigao pred blagdane. To potvrđuje koliko je katastrofalan proces donošenja uredbi o koeficijentima

Napomena: Cjelovitu uredbu Sindikat je dobio u srijedu 24. siječnja u večernjim satima, a možete je pogledati OVDJE.

Na sastanku u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike održanog 22. siječnja, sindikatima javnih službi uručen je Popis radnih mjesta i koeficijenata, a ne cjelovita uredba o koeficijentima kako je prvotno dogovoreno.

S obzirom na brojne upite članova i veliki interes javnosti po pitanju samih koeficijenata, objavljujemo dokument kojeg smo dobili na jučerašnjem sastanku. Možete ga pogledati OVDJE.

Dokument, iako ne daje potpunu sliku, otvara brojne dvojbe o međuodnosima radnih mjesta u našem sustavu, do te mjere da nam se čini da je riječ o pogreškama. Ništa od prijedloga Sindikata nije usvojeno, rasponi radnih mjesta se sužavaju, pozicija najviših radnih mjesta, lektora, predavača, stručnih suradnika, leksikografa je srozana, a predlaže se i razdvajanje koeficijenata za pojedina znanstvena i znanstveno-nastavna radna mjesta.

Nevjerojatno, ali ovaj prijedlog lošiji je za sustav od prijedloga koji je Sindikat dobio pred blagdane.


Ključne riječi:

uredba o koeficijentima, zakon o plaćama

Prednosti članstva