Nema dogovora s ministrom Mornarom

Na sastanku Vertikale sindikata obrazovanja i ministra znanosti, obrazovanja i sporta nije postignut dogovor oko povećanja plaća za zaposlenike u obrazovanju i znanosti.

Na sastanku Vertikale sindikata obrazovanja i ministra Mornara održanom 17. rujna 2015. u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta nije postignut dogovor oko povećanja plaća za zaposlenike u obrazovanju i znanosti.

Ministar i Vlada su odbili sindikalne zahtjeve i zaposlenicima u prosvjeti nisu ponudili ništa. Predstavnici sindikata su ostali iznenađeni ovim stavom i ministrovom transformacijom gotovo preko noći; nakon što je na sastanku održanom dva dana ranije pokazao razumijevanje za teško stanje u kojem se sustav obrazovanja i znanosti nalazi, na današnjem sastanku okrenuo je priču očito prema direktivi koju je dobio od premijera te optužio sindikate za manipulaciju.

Sindikati Vertikale obrazovanja nakon završetka sastanka pokrenuli su postupak mirenja i započeli proceduru štrajka. O datumu početka samog štrajka Vertikala će odlučiti u petak, 18. rujna u popodnevnim satima.


Ključne riječi:

dodatak na odgovornost, najava štrajka, pregovori, štrajk, vertikala sindikata obrazovanja

Prednosti članstva