Sretan Svjetski dan učitelja!

Svjetski dan učitelja 2022. ima za cilj istaknuti rad učitelja i pozvati vlade da ulažu u učitelje, uključe učitelje, vjeruju učiteljima i poštuju ih

Svjetski čelnici sastali su se 19. rujna u Ujedinjenim narodima i obvezali se na transformaciju obrazovanja posvuda. Učitelji su u središtu ove transformacije; njima se mora vjerovati i podržati ih kako bi kvalitetno javno obrazovanje postalo stvarnost za sve učenike.

Vodstvo učitelja u transformaciji obrazovanja tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana učitelja – Transformacija obrazovanja počinje s učiteljima. U organizaciji Education Internationala, UNESCO-a, Međunarodne organizacije rada i UNICEF-a, Svjetski dan učitelja 2022. ima za cilj istaknuti rad učitelja i pozvati vlade da ulažu u učitelje, uključe učitelje, vjeruju učiteljima i poštuju ih.

„Da bismo istinski proslavili Svjetski dan učitelja, moramo ići dalje od zahvaljivanja učiteljima. Moramo ulagati u kvalitetne javne obrazovne sustave. Pozivamo vlade posvuda da ulažu u učitelje, jamče radnička prava i dobre uvjete rada, uključe učitelje u donošenje odluka i vjeruju njihovoj pedagoškoj stručnosti. Transformacija počinje s učiteljima. Mi smo srce obrazovanja.”

David Edwards | Glavni tajnik, Education International


Ključne riječi:

Education international, položaj učitelja i nastavnika, Svjetski dan učitelja

Vezane vijesti

Prednosti članstva