Novi napad na Kolektivni ugovor za znanost i visoko obrazovanje

Predsjednica Akreditacijskog savjeta AZVO-a iznijela je niz neutemeljenih konstatacija u vezi KUZVO-a čiji je očigledni cilj bio diskreditacija KUZVO-a. Pročitajte odgovor Sindikata.

Predsjednica Akreditacijskog savjeta AZVO-a, prof. dr. sc. Sonja Vila, u očitovanju na Nacrt Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o sadržaju dopusnice te uvjetima za izdavanje dopusnice za obavljanje djelatnosti visokog obrazovanja, izvođenje studijskog programa i reakreditaciju visokih učilišta, iznijela je cijeli niz neutemeljenih i netočnih tvrdnji o Kolektivnom ugovoru za znanost i visoko obrazovanje.

Očitovanje Akreditacijskog savjeta AZVO-a može pročitati ovdje.

Cilj očitovanja je očigledno bila diskreditacija KUZVO-a te navedeno očitovanje ukazuje na otpor bilo kakvim promjenama unutar sustava znanosti i visokog obrazovanja kao i prijezir prema rješenjima koja proizlaze iz dogovora socijalnih partnera, odnosno Sindikata i Ministarstva znanosti i obrazovanja. Očitovanje pokazuje i zabrinjavajuće nerazumijevanje samog sadržaja i svrhe KUZVO-a, ali i općenito nerazumijevanje prednosti kolektivnog pregovaranja u demokratski uređenim zemljama.

Na besmislene i netočne tvrdnje iz očitovanja reagirao je predsjednik Sindikata znanosti prof. dr. sc. Petar Pervan. Njegov odgovor možete pročitati ovdje.

 


Ključne riječi:

AZVO, kolektivni ugovor za znanost i visoko obrazovanje, Petar Pervan

Vezane vijesti

Prednosti članstva