Vjesnik Vertikale broj 3

…o održanom Saboru Vertikale sindikata obrazovanja i prezentaciji obrazovnih politika prisutnih političkih stranaka, o učincima dvaju vlada, o izdvajanjima za obrazovanje i znanost, razjašnjavamo tumačenja novog TKU-a…VJESNIK VERTIKALE BROJ 3 PRETHODNA VIJEST: “Učenik u središtu, nastavnik u temelju, politika u odgovornosti” moto je prvog Sabora Vertikale sindikata obrazovanja koji je održan 05. listopada 2007. godine. […]

…o održanom Saboru Vertikale sindikata obrazovanja i prezentaciji obrazovnih politika prisutnih političkih stranaka, o učincima dvaju vlada, o izdvajanjima za obrazovanje i znanost, razjašnjavamo tumačenja novog TKU-a…VJESNIK VERTIKALE BROJ 3

PRETHODNA VIJEST:

“Učenik u središtu, nastavnik u temelju, politika u odgovornosti” moto je prvog Sabora Vertikale sindikata obrazovanja koji je održan 05. listopada 2007. godine.

Veličanstvena atmosfera prepune dvorane ostavila je snažan dojam. Gotovo 2000 delegata uputilo je cjelokupnoj javnosti poruku o važnosti, snazi i jedinstvu obrazovnog sustava i tri najveća obrazovana sindikata.Na Saboru su sudjelovali i predstavnici sedam najvećih političkih stranaka – Zoran Milanović, Gvozden Flego (SDP), ministar obrazovanja Dragan Primorac, Nevio Šetić (HDZ), Vesna Pusić i Pero Lučin (HNS), Ivan čehok i Želimir Janjić (HSLS), Vladimir Jordan i Milivoj Špika (HSU), Josip Friščić i Dragutin Feletar (HSS), Slavko Šokičić i Radoslav Galić (HSP).čelnici političkih stranaka u 4 minute stranačkih prezentacija odgovarali su na pitanja o načinu rješavanja problema u obrazovnom sustavu i znanosti, a u raspravi koja je uslijedila odgovaralo se na pitanja. Iznešeni su brojni prijedlozi oko poboljšanja stanja u prosvjeti. Prezentirane obrazovne politike su i ocijenjene. Evo rezultata.

stranka % glasova broj glasova
HDZ 9,80 130
SDP 24,50 324
HSS 2,50 33
HNS 7,50 100
HSLS 53,50 709
HSP 1,40 19
HSU 0,80 10
ukupno: 100 1325

Izdvajamo iz medija: “Učitelji žele čehoka za ministra” (portal: Jutarnji.hr) “Na Dan učitelja prosvjetari odabrali HSLS i čehoka za svoje favorite” (portal: Večernji.hr) “Program HSLS-a osvojio sindikat” (www.net.hr) “Prosvjetari: sučeljavanje stranaka” (HTV, teletekst) “Učitelji žele čehoka za ministra” (Jutarnji list, 06. listopada 2007.) snimka iz emisije Dnevnih novosti Hrvatskoga radija (05. listopada 2007.)Doga?anja na Saboru zabilježena su i foto aparatom. Pogledajte FOTO ALBUM .Zagreb, 09. listopada 2007. PRETHODNA VIJEST:

Sabor Vertikale sindikata obrazovanja održava se 05. listopada 2007. godine na Zagrebačkom velesajmu, ove godine po prvi puta. Na Saboru očekujemo 2000 nastavnika, učitelja, profesora, znanstvenika i drugih zaposlenika – delegata iz triju sindikata Vertikale obrazovanja. Sabor se saziva povodom Svjetskog dana učitelja koji ćemo istovremeno i proslaviti prigodnim glazbenim i kazališnim programom nakon prezentacije obrazovnih politika.

Sabor sazivamo radi ostvarenja dva cilja:

? predstavnici sedam najvećih političkih stranaka i njihovi prvi ljudi za pitanja obrazovne i znanstvene politike prezentirat će obrazovne politike svojih stranaka, kako bismo uoči parlamentarnih izbora dobili njihove odgovore na pitanja o načinu rješavanja problema u obrazovnom sustavu i znanosti i da bismo te odgovore svi zajedno valorizirali i s njima upoznali javnost i sve ljude kojima su obrazovanje i znanost važni; ? uputit ćemo predstavnicima parlamentarnih stranaka i cjelokupnoj javnosti poruku o važnosti, snazi i jedinstvu obrazovnog sustava i naših sindikata. Do sada su sudjelovanje na Saboru potvrdili Zoran Milanović, Gvozden Flego, Marija Lugarić (SDP), ministar obrazovanja Dragan Primorac (HDZ), Vesna Pusić i Pero Lučin (HNS), Ivan čehok i Želimir Janjić (HSLS), Vladimir Jordan i Milivoj Špika (HSU), Josip Friščić i Dragutin Feletar (HSS), Slavko Šokičić i Radoslav Galić (HSP). Nakon rasprave provest ćemo me?u prisutnima pilot glasovanje o prezentiranim obrazovnim politikama prisutnih stranaka, pri čemu će nastavnici iste ocijeniti. Rezultate ćemo prezentirati javnosti.

Zagreb, rujan 2007.


Ključne riječi:

glasnik, izdvajanja za znanost, politika u znanosti i visokom obrazovanju, tumačenje kolektivnog ugovora

Vezane vijesti

Prednosti članstva