Sindikati Vladi uručili šibu i otkaz!

Prosvjedovanjem pred zgradom Vlade na Markovom trgu, sindikati su poslali jasne i nedvosmislene poruke ministrima i premijeru Milanoviću.

Prosvjedovanjem pred zgradom Vlade na Markovom trgu, sindikati su poslali jasne i nedvosmislene poruke ministrima i premijeru Milanoviću.

Aktivisti svih pet sindikalnih središnjica okupili su se u jutarnjim satima na Trgu bana Jelačića i u prosvjednoj se povorci uputili na Markov trg. Prosvjedu pod nazivom “STOP nasilju nad radnim zakonodavstvom” su se priključili i Hrvatski laburisti na čelu s Dragutinom Lesarom. Na Markovom trgu su se okupljenima obratili čelnici sindikalnih središnjica te predstavnici sekcija mladih. Vladi su poručili kako neće pristati na predložene promjene Zakona o radu te na daljnje smanjivanje radničkih prava i cijene rada u Hrvatskoj, te joj simbolično uručili šibu u čizmi i papirnati otkaz. Pročitali su i pisma potpore Europske konferedacije sindikata (ETUC) te Međunarodne konfederacije sindikata (ITUC), u kojima se izražava zabrinutost zbog pogoršavanja radnog i socijalnog zakonodavstva te socijalnog dijaloga u RH, a Vlada se poziva da odustane od spornih zakonskih prijedloga.

Pogledajte foto-album s prosvjeda:


Ključne riječi:

otkaz, prosvjedi, Vlada RH, Zakon o mirovinskom osiguranju, Zakon o povremenim poslovima, Zakon o radu

Vezane vijesti

Prednosti članstva