Izjašnjavanje o zadovoljstvu novim sustavom plaća

kliknite ovdje!

Reakcija na priopćenje o nabavci aviona

Na službenu adresu Sindikata stigao je kritički e-mail povodom priopćenja Matice hrvatskih sindikata o nabavci borbenih aviona. Objavljujemo navedeni e-mail, kao i odgovor g. Ribića.

Na službenu adresu Sindikata stigao je kritički e-mail povodom priopćenja Matice hrvatskih sindikata o nabavci borbenih aviona.

Autor e-maila predstavio se pod pseudonimom Ivan niko:

gosp Ribicu prestanite vise u ta svoja prljava usta uzimat rijec ,branitelj

jer vi i taki poput vas prodane duse su najvece zlo ovog drustva,

Ovo je odgovor g. Ribića koji je poslan natrag na navedenu e-mail adresu:

Dragi Ivane niko!

Jako sam bio zabrinut kada sam pročitao Vašu rečenicu. Bilo bi mi drago kada biste mi napisali kako sam to ja najveće zlo ovoga društva? Drugo, kako sam ja to prodana duša? I treće, zašto su mi usta prljava? Ja imam sasvim suprotnu sliku o sebi.

Ne znam kome sam i kako nanio štetu time što radim posao s kojim pomažem da učitelji i znanstvenici imaju bolje plaće. Je li to zlo ovoga društva? Učitelji su najpotplaćenija kategorija u zemlji. Zar trebaju biti još osiromašeniji?

Nadalje, priopćenje koje sam napisao nije moje individualno mišljenje, već je napisano u ime organizacije. To je stav organizacije koja okuplja 50 tisuća naših građana. Treće, jako volim svoju domovinu i smatram da dio onih koji su državu stvarali sada ju rastaču. Od branitelja domovine postali su branitelji svojih prava.

Međutim, znatan dio branitelja ne misli kao Vi, već kao ja. Svi oni bili su isto angažirani u obrani domovine. Zemlja nam je siromašna i valja stimulirati demografsku obnovu i zaustaviti iseljavanje. Povećanim financiranjem privilegija iz domovinskog rata uništit ćemo vlastitu zemlju.

Vi sigurno mislite da su to mali novci i da država mora imati za one koji su je stvarali, a svi koji se tome suprotstavljaju su njeni neprijatelji. I ja mislim da država mora imati novca za one koji su je stvarali, ali nije pitanje da ili ne, već je pitanje mjere.

Dragi Ivane, tu je razlika između nas. Za razliku od Vas, ja znam i imam uvid koliko je to teret za proračun. To su ogromni novci koji koče razvoj i na taj način produljuju agoniju u ovoj zemlji. Može li država naprijed, ako obilno financira one koji ne rade, a debelo potplaćuje one koji rade, ako kupuje skupe avione kada joj se ljudi iseljavaju?

Vidite, mi koji doista volimo svoju domovinu jako smo zabrinuti zbog toga. Mislim da zato naša usta nisu prljava, već bih prije rekao da za svoje sitne interese domovinu prodaju oni koji se busaju da su je stvarali.

Ovo nije stvar za međusobnu mržnju, već za razmišljanje.

U mojoj obitelji dva su bratića poginula kao dragovoljci, a i ja sam napravio nešto za svoju zemlju. Moji bratići nisu išli u rat radi privilegija i svojih interesa. Išli su sanjajući slobodu. Danas bi bili zgroženi neodgovornošću i egoizmom dijela braniteljske populacije. Ne svih. Nekih. Vjerojatno onih na čijoj ste Vi strani.

Puno srdačnih pozdrava,

Vilim Ribić

P.S. Probajte razgovarati argumentima, a ne pljuvanjem po ljudima koji drugačije misle od Vas.


Ključne riječi:

branitelji, nabava aviona, reakcija

Vezane vijesti

Prednosti članstva