Ne damo plaće!

u slučaju smanjenja plaća moguć štrajk početkom školske godine Vertikala sindikata obrazovanja održala je konferenciju za tisak na temu Rebalans proračuna i plaće, čiju audio snimku možete poslušati ovdje. Zvonimir Laktašić ispred SHU-a, Vilim Ribić ispred NSZVO-a i Nijaz Karić ispred NSZSSH-a najavili su da smanjenje plaća ne dolazi u obzir. Laktašić je naglasio da […]

u slučaju smanjenja plaća moguć štrajk početkom školske godine

Vertikala sindikata obrazovanja održala je konferenciju za tisak na temu Rebalans proračuna i plaće, čiju audio snimku možete poslušati ovdje.

Zvonimir Laktašić ispred SHU-a, Vilim Ribić ispred NSZVO-a i Nijaz Karić ispred NSZSSH-a najavili su da smanjenje plaća ne dolazi u obzir. Laktašić je naglasio da su radnici u obrazovanju svoj obol krizi dali prošle godine, a da nam plaće unatoč njihovom padu u privredi i dalje zaostaju. Kolektivni ugovori i sporazum o osnovici i dalje vrijede i ako pravnici sindikata u tom vladinom potezu prona?u i najmanju pukotinu, mislimo da školska godina neće na vrijeme početi.U nastavku konferencije bilo je govora o uobičajenim medijskim obračunima koji se prije sindikalnih akcija redovito ponavljaju. Demantirani su neistiniti napisi o premalenoj normi učitelja, do koje je jedan dnevni list došao pogrešnim obračunom.

Na kraju se g. Ribić osvrnuo na stanje političke scene u Hrvatskoj i izrazio žaljenje što niti jedna stranka ne štiti radno zavisno stanovništvo. Na novinarsko pitanje da li sindikati razmišljaju o osnivanju stranke, Ribić je rekao da takvih razmišljanja ima. Dakle, neki novinarski naslovi ne odgovaraju rečenome, u što se možete uvjeriti preslušavanjem audio snimke.


Ključne riječi:

plaće, politička aktivacija sindikata

Prednosti članstva