Javne službe zajedno za pravednu cijenu rada

o propalim pregovorima o plaćama Osam sindikata javnih službi održalo je danas konferenciju za tisak na kojoj su objašnjeni razlozi odbijanja sporazuma koji je nudila Vlada. Sindikatima javnih službi Vladin prijedlog (prenosimo ga sa komentarima) je neprihvatljiv. Osim što ne nudi ukidanje zaostajanja nakon što gospodarstvo iza?e iz krize, neprihvatljiv je i sam pristup uzmi […]

o propalim pregovorima o plaćama

Osam sindikata javnih službi održalo je danas konferenciju za tisak na kojoj su objašnjeni razlozi odbijanja sporazuma koji je nudila Vlada.

Sindikatima javnih službi Vladin prijedlog (prenosimo ga sa komentarima) je neprihvatljiv. Osim što ne nudi ukidanje zaostajanja nakon što gospodarstvo iza?e iz krize, neprihvatljiv je i sam pristup uzmi ili ostavi. Sindikati su spremni na daljnje pregovore, dok Vlada očito ne želi više raspravljati. Već smo u 11. mjesecu bili spremni na odricanje, a na zadnjim pregovorima je preloženo i novo razumno rješenje. Kako Sindikati nemaju mandat prihvatiti smanjenje plaća njihovih članova, o takvoj se odluci mora provesti referendum me?u članstvom. Vlada žuri jer rebalans mora predložiti prije kraja proljetnog zasjedanja Sabora, a sabornici se u svoje klupe vraćaju tek nakon lokalnih izbora. Mi smo spremni braniti naša prava, o svim daljnjim akcijama biti ćete obaviješteni.

O press konferenciji pročitajte i tekst HINE.

Pročitajte i oglas koji će biti objavljen u sutrašnjem Novom Listu.

Kako je press konferencija trajala skoro dva sata, ovaj put vam ne nudimo integralnu verziju, već smo ju podijelili prema govornicima.

Poslušajte:


dr. Ivicu Babića – predsjednika Hrvatskog liječničkog sindikata


Zdenku Gizdić – predsjednicu Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i medicinskih tehničara


Spomenku Abveršek – predsjednicu Samostalnog sinidkata zdravstva i socijalne skrbi


Vilima Ribića – predsjedika Nezavisnog sinidkata znanostii visokog obrazovanja


Branimira Mihalinca – predsjednika Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama


Zvonimira Laktašića – predsjednika Sindikata hrvatskih učitelja


Jadranku Ivezić – predsjednicu Sindikata zaposlenih u djelatnosti socijalne skrbi


Ljubicu Pilić – predsjednicu Sindikata zaposlenih u djelatnosti kulture


Ključne riječi:

plaće, sporazum o plaćama

Prednosti članstva