Granski kolektivni ugovor predstavljen povjerenicima RV Zagreb

U petak, 11. siječnja, točno na Dan Sindikata, održana je u prostorima Sindikata znanosti radna sjednica Regionalnog vijeća Zagreb na kojoj se povjerenike informiralo o tijeku pregovaračkog procesa te o odredbama koje se nalaze u novom Kolektivnom ugovoru, posebice o novom sustavu normiranja rada u znanosti i nastavi.

U petak, 11. siječnja, točno na Dan Sindikata, održana je u prostorima Sindikata znanosti radna sjednica Regionalnog vijeća Zagreb. Glavna tema sjednice bilo je predstavljanje nedavno potpisanog Kolektivnog ugovora za znanost i visoko obrazovanje i informiranje povjerenika o tijeku pregovaračkog procesa te o odredbama koje se u Ugovoru nalaze, posebice o novom sustavu normiranja rada u znanosti i nastavi. Izuzetno veliki odaziv povjerenika na sastanak (dvorana je bila ispunjena praktički do zadnjeg mjesta) dovoljno govori o interesu za ovo pitanje.

Po završetku radnog dijela sjednice, održano je skromno obilježavanje 29. godišnjice osnutka Sindikata znanosti, na kojem su se okupljenim povjerenicima pridružili i predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja uključeni u pregovarački proces za granski kolektivni ugovor na čelu s ministricom Blaženkom Divjak, predstavnici Ministarstva rada i mirovinskog sustava te sindikalni kolege iz Vertikale sindikata obrazovanja.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i predsjednik Sindikata znanosti Petar Pervan

 

Tekst granskog kolektivnog ugovora i dodatka koji uređuje posebne uvjete rada možete pronaći u odjeljku Dokumenti.

Pogledajte i izjave čelnika Sindikata nakon službenog potpisivanja GKU-a:


Ključne riječi:

kolektivni ugovor za znanost i visoko obrazovanje, Regionalno vijeće Zagreb, rođendan Sindikata

Vezane vijesti

Prednosti članstva