Okruženje, regionalni informativni program – Obrazovanje

U informativnoj emisiji Okruženje koja se emitira na regionalnim televizijama tema je bila obrazovanje; govorilo se o kvaliteti obrazovanja, obrazovnoj politici, ulaganjima u obrazovanje te dilemi između javnog i privatnog obrazovanja, a jedan od govornika bio je i Vilim Ribić.

17. studenoga 2014.

U informativnoj emisiji Okruženje koja se emitira na regionalnim televizijama tema je bila obrazovanje; govorilo se o kvaliteti obrazovanja, obrazovnoj politici, ulaganjima u obrazovanje te dilemi između javnog i privatnog obrazovanja,  a jedan od govornika bio je i Vilim Ribić.

Serijal III – Emisija 7 – OBRAZOVANJE

Zašto nam djeca na međunarodnim natjecanjima znanja postižu loše rezultate i je li to jedini kriterij po kojem ih treba vrednovati? Tko ocjenjuje nastavnike, sliči li nam obrazovanje na osvetu loših đaka? Zašto nemamo mehanizame procjene kvalitete obrazovanja, što je PISA test i je li to jedan od načina provjere i instrument za provođenje obrazovne politike, može li detektirati slabo mjesto i unaprijediti obrazovanje? Koliko se u regiji ulaže u obrazovanje, je li izmijenjena priroda znanja , treba li jačati javno obrazovanje ili ga prepustiti tržišnoj utakmici, samo su neke od tema o kojima su govorili naši gosti: Damir Marjanović (Bosna i Hercegovina), Jovan Mirković (Crna Gora), Vilim Ribić (Hrvatska), Dragica Pavlović Babić (Srbija). Uvodničar je bio pisac Voja Žanetić (Srbija), a o obrazovanju su govorili i alumnisti Europskog fonda za Balkan.


Ključne riječi:

obrazovanje i znanost, Okruženje

Prednosti članstva